Aperitive

Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan

Din categoria gustărilor simple și delicioase, azi împărtășim cu voi o rețetă de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan.

În plin sezon al dovleceilor de grădină, ne putem răsfăța cu o varietate de preparate din aceștia. De la salate, la chiftele, supe-creme, sau mâncăruri scăzute, toate sunt gustoase și ușor de preparat. Nu necesită multe ingrediente și nici costisitoare nu sunt.

Dovleceii sunt legumele care se pot combina cu multe alte ingrediente. Gustul lor este ușor fad și nu influențează foarte mult gustul celorlalte ingrediente.

Cele mai des preparate sunt rețetele de dovlecei pane serviți cu mujdei de usturoi. Sunt primele preparate de cum apar dovleceii. Nu se pot pregăti decât din dovlecei foarte cruzi, înainte de a se dezvolta semințele. Sunt preferatele tuturor.

Următoarele pe listă sunt rețetele de chiftele de dovlecei, servite cu diverse sosuri. Acestea se pot prepara în diferite moduri cu diferite combinații de ingrediente.

La mare căutare sunt și checurile, sau budincile cu dovlecei, dar și tartele, sau pizza cu dovlecei.

Rețetă de Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan

Pentru rețeta de față se pot folosi atât dovlecei cruzi cât și mai maturi. Li se îndepărtează coaja și semințele apoi se taie în fâșii grosiere, ca sticksurile. Ca și la dovleceii pane, sticksurile de dovlecei se trec prin făină, ouă și un amestec de pesmet cu parmezan. Se pot rumeni fie la tigaia unsă cu puțin ulei, fie la cuptor. Sunt delicioase servite cu ketchupul preferat, sau sosuri albe, de iaurt, brânzeturi, bechamel, etc.

Dacă și voi iubiți preparatele cu dovlecei, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete, tastând cuvântul ”dovlecei” în caseta de căutare.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan.

Sticksuri de dovlecei în crustă de pesmet și parmezan, servite cu ketchup

Gătește Sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan

Timp de preparare

40 min

Nivel

ușor

Porții

20

Sticksuri de dovlecei în crustă de pesmet și parmezan, servite cu ketchup

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • sare pentru deshidratat
  • ulei de măsline
  • 200 gr făină
  • 3 ouă
  • sare și piper
  • 100 gr pesmet panko
  • 100 gr parmezan răzuit
  • verdeață, pentru decor
  • ketchup, pentru servit

Mod de preparare

Se spală dovleceii se taie în jumătăți, transversal și li se îndepărtează partea cu semințe. Dacă sunt maturi, li se îndepărtează și coaja. Apoi se taie în bețișoare mai grosiere, asemănătoare cu sticksurile. Se pun într-o tavă și se presară sare. Se lasă 10-15 minute la deshidratat, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante.

Într-un bol, se amestecă ouăle cu sare și piper, după gust și se adaugă 1/2 lingură de făină, pentru consistență. În alt bol se amestecă pesmetul cu parmezanul, iar în al treilea bol se pune făina. Bețișoarele de dovlecei se stropesc cu puțin ulei, apoi se trec prin făină, prin compoziția de ouă și, la final, prin amestecul de pesmet cu parmezan. Se așază în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade Celsius.

Sunt de mare efect aceste sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan! Pot fi savurate când vizionăm emisiunea preferată, când butonăm tabletele, sau când vin prietenii în vizită.

Sunt gustoase, mai ales, servite cu ketchupul preferat.

Spor și poftă bună!