Rețete de bază

Sunca fiarta in zeama de varza

Sunca fiarta in zeama de varza, reteta simpla. Sunca de porc fiarta in zeama de varza murata, unsa cu boia si usturoi. Un preparat traditional gustos si usor de facut.

Este atat de gustoasa si frageda, incat nu trece an sa n-o fac. Este grozava alaturi de o bucata de ceapa la mic de jun sau chiar pe platoul cu aperitive.

 

Ingrediente:

 

  • 0 bucata mare de sunca de pe burta porcului (1,2 kg)
  • 3-4 litri de zeama de varza
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita de piper negru boabe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 2-3 linguri de boia dulce

 

Mod de preparare pentru reteta de sunca fiarta in zeama de varza:

 

Alegeti o bucata frumoasa de sunca cu sorici( sau slanina)  si, daca este prea mare (ca a mea) taiati-o in doua bucati mai mici. Puneti-le intr-o oala, adaugati zeama de varza, foile de dafin si piperul boabe.

*Daca nu aveti la indemana zeama de varza murata, o puteti fierbe in apa cu sare. La 2 l de apa, adaugati 1 lingura cu varf de sare grunjoasa.

Fierbeti sunca pana cand intra furculita usor in ea, nu mai mult. In functie de grosimea carnii, poate dura intre 25 si 40 de minute.

Scoateti-o apoi pe un fund de lemn sa se scurga si sa se raceasca.

Intre timp pisati usturoiul pana devine ca o crema si amestecati-l cu sarea. Ungeti bucatile de sunca cu acest amestec si lasati-le sa se odihneasca timp de 30 de minute. Apoi indepartati usturoiul si presarati boia dulce.

Cu un betisor de frigarui (partea fara varf) gauriti sunca fiarta in zeama de varza si apoi bagati ata de bucatarie.

Legati sunca  si apoi mai faceti un nod mai sus pentru a o putea agata.

sunca fiarta in zeama de varza

Atarnati sunca la rece (in balcon, camara, etc. ) si lasati-o la uscat o noapte.

sunca fiarta in zeama de varza

Apoi o puteti pastra cateva zile la frigider sau, daca ati facut mai multa, puteti si congela.

Spor la treaba si pofta buna!

sunca fiarta in zeama de varza

sunca fiarta in zeama de varza

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.