Copilul meu iubeste nespus supele crema si ii fac de doua ori pe saptamana din diverse legume pe care le am la indemana. De curand i-am refacut supa crema de cartofi si fenicul, o supa delicata si foarte gustoasa care se numara printre preferatele ei.
Este o combinatie foarte simpla ,fenicului ii da un gust grozav si va asigur ca merita s-o incercati .
Ingrediente:
- 3 cartofi (aproximativ 500 g )
- 2 bulbi de fenicul (350 g )
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- 600 ml supa de legume sau apa
- 100 ml smantana de gatit
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru reteta supa crema de cartofi si fenicul:
Intr-o craticioara am incalzit uleiul de masline si am calit ceapa tocata mare,catelul de usturoi tocat si bulbii de fenicul curatati si taiati felii.Am calit vreo 5 minute la foc mic cu un praf de sare pana cand legumele s-au inmuiat putin.
Am adaugat cartofii curatati si taiati cuburi ,apa si am sarat dupa gust .
Am fiert supa in jur de 25 de minute pana cand legumele s-au inmuiat ,apoi le-am transformat in crema cu ajutorul unui mixer vertical.La final am pus si smantana de gatit,am mai dat doua clocote si supa a fost gata .
Am decorat-o cu seminte si frunzulite de fenicul si am mancat-o cu crutoane rapide .
Supa crema de cartofi si fenicul a iesit excelenta. Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.