Ne plac supele creme și le preparăm în diferite combinații destul de des, mai ales în sezonul rece. De data aceasta ne-am oprit la o rețetă de supă cremă de ciuperci brune cu lapte de cocos. Este foarte gustoasă și cremoasă. Iar servită cu crutoane este și foarte consistentă.
Ciupercile champignon sunt cele mai accesibile și se găsesc pe piață pe tot parcursul anului. Ne place să le preparăm în diferite moduri: trase la tigaie, sub formă de supe creme, tocănițe, salate sau incluse în zacuscă.
Vedeți aici rețeta de zacuscă de vinete cu ciuperci champignon. Este preferata noastră și o preparăm an de an.
Iar dintre rețetele cele mai simple cu ciuperci de pe blog vă recomand rețeta de ciuperci cu usturoi și mămăliguță. Este o rețetă preparată pentru perioadele de post, dar merită preparată și cu unt.
Și tot din categoria rețetelor de post cu ciuperci vă mai recomand să încercați rețeta de musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre. Are o combinație interesantă de ingrediente, toate gustoase și consistente.
Cum se prepară rețeta de supă cremă de ciuperci brune
Pentru prepararea supei creme din rețeta de față, procedăm asemănător ca la rețeta clasică de supă cremă de ciuperci, dar înlocuim smântâna cu lapte de cocos. Supa iese la fel de cremoasă, dar mai aromată. Și este mai colorată de la ciupercile brune și parcă mai gustoasă.
Găsiți pe blog mai multe rețete cu ciuperci de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de ciuperci brune.