Pentru că zilele de vară sunt foarte călduroase, cele mai căutate preparate sunt preparatele reci cum este și această supă rece de roșii – Rețeta Gazpacho.
Gazpacho este o rețetă de supă rece din bucătăria spaniolă, preparată din legume crude. Originea acestei supe este în regiunea sudică a Spaniei, Andaluzia. Însă în zilele noastre, au preluat rețeta majoritatea bucătăriilor lumii și au adaptat-o în funcție de sezon și de ingrediente. În zilele caniculare, este un adevărat elixir o porție de gazpacho, servit cu câteva cuburi de gheață.
Tot savurată rece, vara, ne place și supa clasică de roșii, chiar dacă aceasta este o supă fiartă. Și tot din categoria rețetelor de vară, gustoase atât calde cât și reci, un loc fruntaș îl ocupă rețeta de ciorbă de dovlecel a la grec. Este o adaptare a clasicei rețete de ciorbă de pui a la grec.
Poți încerca și supă rece de castraveți cu mentă, gustoasă și hrănitoare.
Supă rece de roșii – Rețeta Gazpacho
Rețeta clasică de gazpacho are la bază roșiile, însă în combinație cu alte legume proaspete, cum ar fi: castraveții, ardeiul gras și ardeiul iute, ceapa și usturoiul.
Există și alte variante de gazpacho, pe bază de avocado, de castraveți, de pepene galben sau roșu etc.
Găsiți pe blog mai multe rețete de supe sau ciorbe de vară, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.