În plin sezon al căpșunilor românești, gustoase și aromate ne delectăm cu diverse deserturi delicioase și rapide cum este și această tartă cu căpșuni și mentă.
Căpșunile sunt primele fructe de vară care apar pe piață și pe care le includem în preparatele noastre culinare. Pregătim diverse rețete de gem și dulceață de căpșuni. Pregătim sirop și lichior de căpșuni sau căpșunată. Dar pregătim și mult adorata spumă de căpșuni, înghețată și mousse de căpșuni pe care îl folosim la torturi și prăjituri.
Găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete cu căpșuni, de la băuturi și deserturi, la salate și diverse preparate.
După tarta delicioasă și aspectuoasă cu căpșuni, următoarea rețetă din lista de așteptare este cea de crumble de căpșuni.
Sunt rețete simple, cu ingrediente puține ce merită din plin preparate.
Rețetă de tartă cu căpșuni și mentă
Pentru tarta de față nu avem nevoie de prea multe ingrediente și nici de timp îndelungat.
Aluatul de tartă se prepară rapid și ușor, iar umplutura la fel. Doar necesită puțin timp de așteptare să se răcească umplutura și să se odihnească aluatul la rece.
Găsiți pe blog și o rețetă de aluat pentru tarte în trei variante.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de tartă cu căpșuni și mentă.