M-am gandit vreo doua zile la topping-ul pentru aceasta reteta de tarta cu crema pasticcera si mure caramelate asta pentru ca n-am vrut sa fie una obisnuita.
Si mi-a venit ideea sa topesc putin zahar si sa le caramelez. A fost una buna pentru ca murele s-au indulcit atat cat trebuie iar siropul care s-a format a fost delicios. Am obtinut un rezultat final care m-a multumit pe deplin. Si pentru ca are mure e perfecta pentru provocarea lunii Iulie Dulce Romanie.
Ingrediente:
Aluat:
- 375 g faina
- 125 g unt
- 185 g zahar
- 125 ml smantana
- 3 galbenusuri
- 1 pliculet de zahar vanilat
- un praf de sare
Pentru umplutura folosim crema pasticcera.
Topping:
- 150 g zahar
- 500 g mure
Mod de preparare pentru reteta de tarta cu crema pasticcera si mure caramelate:
Aluatul il pregatim astfel: Faina o amestecam cu sarea, untul si zaharul si framantam pana se formeaza frimituri.
Adaugam apoi si smantana, galbenusurile si continuam cu framantatul pana aluatul se leaga. Il acoperim cu folie alimentara si-l punem la frigider o ora.
Dupa ce timpul s-a scurs intindem aluatul, il punem intr-o tava cu diametrul de 29 de cm, il intepam cu furculita, punem deasupra fasole uscata si coacem 20-25 de minute la 180°.
Lasam blatul la racit si ne ocupam de topping.
Spalam si punem la scurs murele.
Zaharul il punem intr-un vas cu peretii grosi si-l topim. Cand a capatat o culoare aramie adaugam si murele.
Fierbem pana ce siropul format scade la jumatate, stingem focul si lasam sa se raceasca.
Cand blatul s-a racit intindem deasupra crema pasiccera(click pe link pentru reteta) si apoi murele caramelate.
O lasam cateva ore si-apoi putem servi. A fost una dintre cele mai bune tarte pe care le-am mancat. Aluat fraged, crema fina, amandoua inundate de siropul dens si delicios al murelor caramelate.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.