In curand trece si perioada prunelor si am hotarat sa profit inca de ele si sa mai fac o tarta cu prune si migdale. I-am adaugat si niste migdale macinate foarte fin si am savurat o tarta cremosa si delicioasa pe care v-o recomand cu mare drag.
Citește și: Tartă cu prune și bezea. Rețeta celui mai delicios desert de toamnă
Ingrediente:
aluat :
- 400 g faina
- 230 g unt
- 2 oua mici
- 90 g zahar
- un varf de lingurita de sare
- 1 lingurita extract de vanilie
- 650 g prune
- 50 g zahar
- 70 g migdale decojite macinate fin
- 1 lingura de pesmet
- 1 lingurita scortisoara
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare pentru reteta Tarta cu prune si migdale:
Intre tim curatam prunele de samburi si le taiem in 5-6 bucati fiecare.Migdalele decojite le tocam intr-un robot sau blender impreuna cu zaharul pana obtinem aproape o faina de migdale.
Intindem aluatul direct pe hartia de copt,in mijlocul ei (marginile goale sa aiba 6-7 cm) presaram pesmetul,asezam prunele,scortisoara si compozitia de zahar si migdale.Aducem marginile peste fructe si bagam tarta la cuptor.
Coacem in jur de 35-40 de minute la 200 °C,pana ce aluatul prinde o culoare frumoasa.
Cand este rece se presara deasupra zahar pudra.
Spor la treaba si pofta buna!
Alte retete de tarte :
- Tarta rustica cu mix de fructe
- Tarta cu crema pasticcera si mure caramelate
- Tarta cu crema de portocale
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.