Site icon Rețete Fel de Fel

Tarta cu spanac si oua

Tarta cu spanac si oua

Pentru o gustare delicioasa, cu care sa-i impresionam pe cei dragi, merita preparata o astfel de tarta cu spanac si oua.

Aveam de mult timp pe lista de „to do ” tarta asta pe care aici am cunoscut-o sub numele de Torta Pasqualina.  Si iata ca i-a venit randul datorita Provocarii secrete . Iulian (tizul meu  😀 ) mi-a dat luna asta chiar blogul lui, Delicatesa.ro pe care l-am mai avut si alta data iar atunci am facut spirale cu sunca si cascaval.
Acum am ales tarta asta pentru ca imi doream s-o incerc. Si  aveam si-o ultima punga de spanac congelat pe care vroiam sa-l folosesc.
Am vazut-o preparata cu aluat foietaj ,foi de placinta cumparate sau facute acasa. Iar in locul smantanii ricotta, branza de vaci ,cascaval sau chiar mozzarella. Oricum ar fi preparata este delicioasa si va recomand s-o incercati in orice varianta preferati.
Tarta cu spanac si oua

 

Ingrediente

aluat :

  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 450-500 g faina
  • 200 g unt (plus un cubulet pentru uns forma )
  • 50 ml iaurt
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita praf de copt
umplutura :
  • 6 oua
  • 1 si 1/2 kg de spanac proaspat (sau 1 kg congelat )
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml smanatana de gatit
  • 1 ceapa uscata
  • 3 cepe verzi
  • sare si piper proaspat macinate
  • sucul de la o jumatate de lamaie
decor:
  • un galbenus pentru uns
  • seminte de susan si nigella pentru decor

Mod de preparare pentru reteta de tarta cu spanac si oua

Pentru inceput am preparat umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam tarta.
Daca folositi spanac prospat ,spalati-l bine si opariti-l pentru cateva minute intr-o oala cu apa fierbinte.Scurgeti-l si tocati-l marunt.
Intr-o tigaie mare punem uleiul si calim ceapa uscata si cele verzi tocate pana devin moi (adaugati doua trei linguri de apa daca e necesar ).
Punem si spanacul si continuam gatirea inca vreo 5 minute.Dupa ce luam de pe foc vasul adaugam smantana,zeama de lamaie,sare si piper dupa gust.Lasam la racit.
Preparam si aluatul.Intr-un bol punem faina (eu am pus doar 450 g si bine am facut pentru ca 500 g era prea mult),adaugam sarea ,praful de copt  (cernut ),oul ,galbenusul,iaurtul si untul moale (nu topit,latemperatura camerei ) si framantam un aluat omogen.Daca vi se pare moale adaugati si restul de faina.Il infasuram in folie alimentara si-l punem la frigider o jumatate de ora.
Dupa aceea impartim aluatul in doua bile,una mai mare pentru baza si peretii formei (cam trei sferturi din aluat ) iar una mai mica (un sfert ) pentru a acoperi umplutura.
Intindem bila mare si acoperim fundul si peretii formei unse inainte u unt.Punem umplutura de spanac si o nivelam bine apoi,cu ajutorul unui pahar,facem 6 adancituri pe suprafata umpluturii unde spargem ouale.
Intindem si bila mica , acoperim cu delicatete umplutura,ungem supratata cu galbenus si decoram cu seminte de susan si nigella.
Coacem tarta 40-50 de minute la 175-180 °C.
Se taie cand este complet rece.Pofta buna!

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version