De tarta cu spanac si ricotta nu m-as satura niciodata. Contine ingrediente care imi plac foarte mult, e cremoasa si rapid de preparat. Intr-un cuvant e delicioasa, asa ca v-o recomand din tot sufletul!
Ingrediente:
- un aluat foietaj rotund (230 g)
- 500 g ricotta
- 250 g spanac
- 2 oua
- 20 g parmezan ras
- 200 ml smantana
- sare,piper,nucsoara
Mod de preparare pentru reteta de tarta cu spanac si ricotta:
Aluatul il intindem intr-o tava termorezistenta pastrand si hartia de copt. Ricotta o amestecam cu ouale, spanacul deja oparit, scurs si tocat (eu am cantarit 400 g congelat), parmezanul ras, sare, piper si nucsoara dupa gust. Amestecam pentru omogenizare si incorporam smantana.
Turnam compozitia in tava peste aluat si coacem 35-40 de minute, suprafata trebuie sa se rumeneasca foarte putin.
O lasam sa se racoreasca putin, portionam si servim. A iesit o bunatate!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.