Site icon Rețete Fel de Fel

Tocana de legume cu orez pentru iarna

Tocana de legume cu orez

Tocana de legume cu orez pentru iarna, o conserva delicioasa preparata din ingrediente simple si la indemana oricui .Impreuna cu cele necesare mi-am adus de acasa si reteta mamei ,usor de facut ,absolut pe gustul meu .

Tocana de legume se poate imbogati dupa gustul fiecaruia cu vinete ,dovlecei ,ciuperci ,depinde de fiecare cum o prefera .Mie imi place asa simpla, in perioadele de post este perfecta iar cand nu ai timp de gatit ,o portie de tocana gata preparata este numai buna .

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta tocana de legume cu orez pentru iarna:

 

Spalati si curatati toate legumele .Tocati ceapa si ardeii ,morcovii dat-i pe razatoarea mare iar rosiile puneti-le intr-un blender , robot sau dati-le prin masina de tocat .

Incalziti uleiul intr-o cratita mare si caliti ceapa cu putina sare ,la foc mic pana se inmoaie .Sarea scoate apa din ceapa si ajuta sa nu se arda .

 

Adaugati morcovul ras si continuati sa caliti pana incepe sa se inmoaie .

 

Adaugati ardeii grasi si cei iuti fara seminte (daca ati ales sa-i folositi ) si gatiti in continuare pana cand incep sa se inmoaie . Este important ca,in prima faza sa gatim bine legumele pentru ca tocana nu va fierbe foarte mult dupa ce vom pune sucul de rosii .

Ce facem cu rosiile pentru tocana

 

Acum adaugam rosiile facute suc ( sau bulionul diluat cu 250 ml apa ) si orezul spalat in apa rece.

Adaugam sare si piper dupa gust si frunzele de dafin. Fierbem tocana de legume pana cand orezul este gatit  iar tocana a capatat cosnsistenta .

Daca orezul nu este fiert iar tocana nu mai are lichid, adaugati apa calduta ,putin cate putin pana este gata .

 

La final adaugati patrunjelul tocat ,amestecati si puneti tocana fierbinte in borcane sterilizate .

Un articol complet despre sterilizarea borcanelor pentru conserve gasiti aici (click ).

 

Eu nu sting focul pana nu am terminat de pus si ultimul borcan,astfel tocana va fi fierbinte pana la ultima portie 🙂 .

Puneti borcanele imediat sub o patura groasa si lasati-le acolo pana se racesc complet .Apoi etichetati-le si puneti-le in camara .

Daca nu aveti conditii optime de depozitare ( o camara racoroasa sau un beci ) , fierbeti borcanele intr-o oala pe fundul careia ati pus un prosop de bucatarie.

Umpleti oala cu apa si lasati-le pe foc 25-30 de minute din momentul in care a dat in clocot.

Spor la treaba si pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version