Mâncăruri cu carne

Tocanita de vitel cu ciuperci. Reteta consistenta

Pentru ca la noi e frigulet si ploua de nu se mai opreste am avut pofta de o tocanita de vitel cu ciuperci consistenta ,simpla si delicioasa. Imi place foarte mult,mai ales servita cu mamaliguta calda si ,daca n-ati incercat-o pana acum ,v-o recomand cu mare drag.

 

Ingrediente:

 

  • 500-600 g carne de vitel
  • 4-5linguri de ulei
  • 300 g ciuperci congelate sau proaspete (am folosit hribi )
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi maricei
  • 2 carei de usturoi
  • 400 g cubulete de rosii din conserva
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare pentru reteta tocanita de vitel cu ciuperci:

Spalati bine carnea,stergeti-o bine cu servete de bucatarie si taiati-o cubulete.Incingeti uleiul intr-o cratita adanca si caliti carnea pana se rumeneste usor.Adaugati apoi ceapa si usturoiul tocate mari si morcovii taiati felii mai grosute.Caliti pana se inmoaie legumele.
Adaugati boiaua,apoi rosiile din conserva, 400 ml apa,sare si piper dupa gust.Acoperiti si fierbeti tocanita la foc mic pana ce carnea este patrunsa.Daca vi se pare ca a scazut prea mult mai adaugati o cescuta cu apa calda.In ultimele 10 minute puneti si ciupercile .
Tocanita de vitel cu ciuperci
Serviti tocanita de vitel cu ciuperci cu patrunjel tocat, mamaliguta calda sau cu paine proaspata. A iesit delicioasa. Spor la treaba si pofta buna!
Tocanita de vitel cu ciuperci

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.