Dulciuri

Tort cu ciocolata si portocale. Reteta gustoasa

Tort cu ciocolata si portocale, o reteta extrem de gustoasa pe care sigur o veti tine minte pentru a o pregati si alta data.

Timpul trece incredibil de repede, astazi implinesc 37 de ani iar blogul meu 2 anisori. Doi ani in care am gatit, fotografiat, experimentat, socializat….

Am facut multe lucruri din care am invatat cate ceva, am intalnit oameni frumosi si calzi, prieteniile pe care le legasem deja au devenit si mai puternice. Blogul a crescut frumos, chiar neasteptat de mult, sunt foarte mandra de el si ma bucur din suflet ca ceea ce fac este util si apreciat .

Si vreau sa va multumesc ca sunteti alaturi de mine, ca va intoarceti aici si ca-mi acordati toata increderea voastra, preparand retetele mele.

Va multumesc pentru sfaturi, idei, comentarii si gandurile frumoase,ele sunt importante si conteaza foarte mult pentru mine.

Va multumesc!

 

Ingrediente

Blat:

  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g faina
  • coaja rasa de la 1/2  portocala
  • un praf de sare
Crema:
  • 500 ml suc proaspat stors de portocala
  • 65 g amidon alimentar
  • 200 g zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca(33% grasimi)
  • un pliculet intaritor de frisca
  • 2-3 picaturi de colorant alimentar portocaliu(optional)
Decor:chips-uri de ciocolata, bombonele de zahar, etc…

Mod de preparare pentru reteta Tort cu ciocolata si portocale

Blatul: separam ouale, albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce capata consistenta iar galbenusurile le pastram deoparte. Intr-un alt bol mixam untul moale cu zaharul pana ce obtinem o compozitie spumoasa, adaugam coaja rasa de portocala si incorporam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Punem si ciocolata topita, dar rece, faina cernuta si apoi incorporam si albusurile, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn.

Transferam compozitia intr-o forma cu diametrul de 20 cm si coacem 30-35 de minute la 180°C, apoi scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.

Crema o preparam astfel: intr-o cratita punem zaharul si amidonul ,apoi turnam sucul de portocale putin cate putin, amestecand continuu  sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc si fierbem pana obtinem o crema densa.
Smantana o mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana se intareste, apoi o coloram cu cateva picaturi de colorant portocaliu.

Tort cu ciocolata si portocale

Cand crema este rece complet, o amestecam usor cu frisca.

Tort cu ciocolata si portocale

Taiem blatul pe jumatate, punem crema de portocale (cam 40 % din ea) pe primul blat ,acoperim cu cel de-al doilea si acoperim cu restul de crema. Decoram cu ciocolata, bombonele…dupa imaginatie.

Delicios, pofta buna!

Tort cu ciocolata si portocale

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.