De ziua mea si-a blogului meu drag, care a implinit 6 anisori,mi-am dorit un tort naked si am preparat un tort cu crema de ciocolata si ananas.
A fost divin, ciocolatosii mei au fost foarte incantati de combinatia intre blaturi umede cu cacao si crema de ciocolata cu mascarpone si bucati de ananas.
Am folosit ananas in suc propriu,usor acrisor, dar se poate face la fel de bine si cu ananas proaspat. Este un tort delicios, deloc pretentios si nu necesita foarte mult timp de preparare.
Daca va tenteaza, va invit sa-l incercati de sarbatori sau macar la o ocazie speciala 🙂 .
Ingrediente:
- Blat (2x22cm diametru)
- 250 g faina
- 60 g cacao
- 300 g zahar
- un varf de lingurita de sare
- 2 oua mari
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 125 ml ulei
- 250 ml iaurt simplu
- 125 ml cafea tare
- Crema de ciocolata cu mascarpone si ananas
- 400 ml smantana pentru frisca
- 350 g ciocolata de menaj (50% cacao)
- 250 g mascarpone
- 250 g ananas din conserva (in suc propriu)
- Decor
- 3 felii de ananas (scurse de suc )
- o cireasa confiata
Mod de preparare pentru reteta de tort cu crema de ciocolata si ananas:
Intai preparati crema de ciocolata pentru ca va trebui sa stea la rece cateva ore.
Incalziti smantana pentru frisca pana atinge punctul de fierbere. Adaugati ciocolata rupta bucatele si amestecati pana se topeste complet. Dati la rece cateva ore sau peste noapte si apoi mixati-o pana se dubleaza in volum.
Intre timp,preparati blaturile.
Asadar,intr-un vas amestecam ingredientele lichide ( ouale,uleiul,iuaurtul si cafeaua ) iar in altul cele solide (faina,cacaoa ,zaharul,sarea,praful de copt,bicarbonatul ).
Le unim si amestecam doar cat este necesar sa se omogenizeze compozitia .Obtinem un aluat care curge de pe tel.
Impartim compozitia in doua parti egale.
Transferam fiecare parte de aluat in doua forme (acoperite cu hartie de copt pe fund si unse cu unt pe margini) cu diametrul de 22 cm si le coacem 30-35 de minute la 175 °C.
Daca nu aveti doua forme, coaceti blaturile pe rand, apoi lasati-le sa se raceasca pe un gratar.
Dupa ce se racesc complet,taiati-le pe fiecate in doua foi. Aveti grija insa cum le manuiti pentru ca se rup foarte usor .
In crema, adaugati mascarponele, mixati cat sa se omogenizeze si,la final adaugati ananasul tocat.
Intindeti pe fiecare blat cate o parte din crema cu bucati de ananas.
Decorati cu crema pusa deoparte si bucati de ananas .
Pastrati tortul la rece pana in momentul servirii.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.