Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cu cremă de lămâie și afine

Tort cu cremă de lămâie și afine

Crema de lămâie cu gust dulce-acrișor se asortează perfect cu blatul cu ciocolată / Profimedia

Pentru o zi specială petrecută alături de cei dragi, merită preparat un astfel de tort cu cremă de lămâie și afine. Rețeta este foarte simplă și ușor de preparat, iar ingredientele folosite sunt mereu la îndemână.

Preparăm diferite rețete de torturi pentru sărbători, aniversări sau pentru atunci când se reunește familia la masă, la sfârșit de săptămână. Ne plac mult torturile pentru că sunt mai speciale, mai spectaculoase, dar și spornice.

Rețetele pentru blaturile de tort sunt ușor de preparat. Pornind de la rețeta clasică de pandișpan, adăugăm diferite alte ingrediente cum ar fi pudra de cacao, ciocolata, semințe de mac, nuci, etc.

Vedeți aici o rețetă de blat de tort cu cacao și alune. Iar dacă doriți un blat de tort mai special, mai colorat, vă recomand rețeta de blat de tort zebrat.

Cât despre creme, aici rețetele sunt foarte versatile. Cele mai des preparate sunt cremele de ciocolată. Sunt mai simple și mai ușor de preparat. Vedeți aici rețeta clasică de cremă ganache de ciocolată.

Dar și cremele de fructe, de vanilie sau de citrice sunt la mare căutare.

Cum se prepară rețeta de tort cu cremă de lămâie și afine

 

Pentru tortul de față optăm pentru crema de lămâie cu gust dulce-acrișor și foarte aromată. Iar ca blat de tort, optăm pentru rețeta de blat umed de tort care nu mai necesită trampare.

Câteva afine adăugate în interiorul tortului, dar și la decor, dau un aspect mai plăcut tortului.

Dacă sunteți în căutare de rețete pentru creme de tort, găsiți pe blog o întreagă colecție. Sunt și rețete de creme fierte, dar și rețete de creme preparate la rece.

De asemeni, găsiți și rețete diverse pentru blaturi de tort, dar și pentru torturi mai simple sau mai complexe.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu cremă de lămâie și afine.

Exit mobile version