Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cu crema de lamaie. Reteta delicioasa

Astazi va propun reteta de tort cu crema de lamaie. Este o reteta foarte gustoasa si racoroasa, care sigur o sa va fie pe plac si o veti face din nou cu prima ocazie.

Da,a mai trecut un an.Acum trei ani mi-am facut un cadou pe care mi l-am dorit cu ardoare,blogul meu.Si,la 38 de ani,sunt fericita ca il am,ca l-am crescut cum am crezut eu mai bine,ca l-am tratat asa cum se cuvine, cu multa pasiune si iubire.Si s-a dezvoltat frumos,curat iar satisfactiile pe care mi le-a oferit sunt uimitoare.

As vrea sa va multumesc din suflet tuturor celor care incercati retetele mele,lasati un comentariu sau cititi o reteta.

Va multumesc ca imi sunteti alaturi si ma incurajati,apreciati sau criticati.Din toate astea am invatat foarte multe lucruri si inca mai invat..

Va multumesc !

Tort cu crema de lamaie

Ingrediente:

Blat

  • 6 oua
  • 185 g faina
  • 185 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie (sau esenta/pudra )
  • un praf de sare
Crema
  • 270 g zahar
  • 50 g amidon
  • 500 ml apa
  • 2 oua
  • 2 lamai bio medii
  • 150 g unt
Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de lamaie (sau coaja rasa )
Decor : fulgi (felii) de migdale si bombonele colorate

Mod de preparare pentru reteta tort cu crema de lamaie:

Preparare blat : mixam ouale intregi cu zaharul ,esenta si praful de sare,cu ajutorul unui robot de bucatarie pentru 10 minute (sau cu un mixer manual ,20 de minute) pana ce compozitia se tripleaza.
Incorporam faina cernuta si amestecam usor cu o spatula sau tel.
Tapetam o forma de tort cu pereti detasabili (diametru de 26 cm ) cu hartie de copt si punem compozitia,nivelandu-i suprafata.Coacem blatul 25-30 de minute la 180 ° C.
Nu-l scoatem imediat din cuptor,ci intredeschidem usa si il mai lasam vreo 10 minute.Il lasam sa se raceasca la temperatura camerei,nu la rece,pentru ca exista riscul sa se lase,apoi il scoatem din forma si-l punem pe un gratar ,iar apoi il taiem in trei parti aproximativ egale.
Crema : radem coaja lamailor,fara partea alba si le stoarcem sucul (am obtinut 100 ml ).
Intr-o craticioara batem ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste si apoi adaugam sucul de la lamai,apoi amidonul dizolvat in cei 500 ml de apa.
Punem vasul pe foc mic si fierbem,amestecand continuu .Dupa ce a dat in fiert,mai lasam inca vreo 3-4 minute si stingem focul.
Cand s-a mai racorit un pic,adaugam untul moale taiat cubulete si coaja lamailor.Amestecam pentru omogenizare si lasam crema sa se raceasca bine.Amestecam ocazional
Siropul: intr-un ibric,pe foc, am pus apa si zaharul si am amestecat pana s-a topit complet .Dupa racire am adaugat esenta de lamaie.

Cum asamblam tortul

In final am asamblat tortul : Am insiropat primul blat,am pus o parte din crema,apoi al doilea blat,l-am insiropat si acoperit cu crema,la fel si al treilea,dupa care am acoperit toata suprafata tortului cu crema si am decorat cu fulgi de migdale si bombonele colorate.
Se pastreaza minim 3-4 ore la rece,dupa care poate fi sevit.A fost delicios,le-a placut chiar si ciocolatosilor inraiti 😀 !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version