Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cu două tipuri de mousse

Tort cu două tipuri de mousse și glazură de ciocolată pe un platou cu picior, alături de farfurii și tacâmuri și un bol cu căpșuni

Tortul este fin și elegant, merită preparat pentru celebrarea unui eveniment deosebit / Profimedia

Pentru un weekend petrecut în sânul familiei sau pentru o ocazie mai specială, vă propun o rețetă de tort cu două tipuri de mousse. Primul tip de mousse este din căpșuni, iar al doilea din ciocolată.

Este un tort delicios și elegant, cu un contrast de culori atractiv. În plus, îl decorăm și cu o glazură de ciocolată amăruie, pentru un plus de gust și de aspect deosebit.

Rețeta nu este greu de preparat, dar necesită mai mult timp pentru că tortul este compus din patru elemente.

Tot din aceeași categorie de rețete mai găsiți pe blog și o rețetă de tort trio de ciocolată. Este un tort cu trei feluri de mousse de ciocolată. Este un tort foarte elegant, perfect pentru a marca un eveniment deosebit, pentru o sărbătoare sau o aniversare.

Iar din categoria torturilor cu căpșuni, vă recomand de pe blog rețeta de tort cu mousse de capsuni și glazură oglindă colorată. Și acesta este un tort elegant demn de orice masă festivă.

Cum preparăm rețeta de tort cu două tipuri de mousse

Optăm pentru un blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Mousse-ul de căpșuni se prepară foarte simplu din căpșuni transformate în piure și smântână pentru frișcă. Puțină gelatină adăugată îi oferă un plus de fermitate. La fel procedăm și cu mousse-ul de ciocolată, cu mențiunea că piureul de căpșuni este înlocuit cu ciocolată topită.

Glazura de ciocolată se prepară în cel mai clasic mod, iar ca decor, lăsăm imaginația să zburde liberă.

Dacă doriți să vă sporiți colecția rețetelor de torturi, găsiți pe blog rețete din toate categoriile de torturi: cu creme de ciocolată sau de fructe cu diferite glazuri, etc.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu două tipuri de mousse.

Exit mobile version