Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cu mousse de capsune si ciocolata

Tort cu mousse de capsuni si ciocolata
Si delicios si foarte aspectuos, acest tort cu mousse de capsune si ciocolata, merita preparat la orice zi speciala, la o sarbatoare, sau intr-un weekend cand se reuneste familia.

Acesta este unul dintre dulciurile noastre preferate. Prima tura de capsune pe care am cumparat-o anul acesta am mancat-o ca atare,dar a doua a sfarsit in acest tort cu mousse de capsune si ciocolata, usor, racoros si parfumat. Mousse-ul de capsune in combinatie cu ciocolata este intodeauna o combinatie castigatoare care nu poate da gres.

Tort cu mousse de capsuni si ciocolata

Ingrediente:

 

Blat:

  • 4 oua
  • 60 g faina tip 0
  • 20 g cacao
  • 100 g zahar brun
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

Umplutura:

  • 500 g capsune(300+200)
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • 8 g gelatina

Decor:

  • 100 g ciocolata neagra(60-70 % cacao)
  • 150 ml frisca lichida
  • 40 g ciocolata alba
  • 50 g migdale macinate
  • 6 capsune

Mod de preparare pentru reteta tort cu mousse de capsune si ciocolata:

 

Blatul il preparam astfel: separam ouale, albusurile le mixam cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le mixam si pe ele cu cealalta jumatate, pana ce zaharul e topit iar compozitia devine cremoasa si deschisa la culoare. Apoi incorporam albusurile la galbenusuri. Adaugam faina amestecata inainte cu cacaua, cernute. Iar la final punem si uleiul putin cate putin, amestecand pentru omogenizare.

Acoperim cu hartie de copt o forma cu inel detasabil de 24 de cm. Turnam compozitia si coacem 20 minute la 180°C. Il lasam la racit pe un gratar, apoi il taiem pe jumatate.

Cum pregatim umplutura pentru reteta Tort cu mousse de capsune si ciocolata

 

Intre timp pregatim umplutura. Spalam capsunele sub jet de apa cu tot cu codita apoi le uscam cu servetele de bucatarie .

Din 300 de g  si 4 linguri de zahar pudra facem cu ajutorul blenderului un piure. Restul de 200 g le taiem in jumatate sau in trei bucati, depinde cat sunt de mari.

Piureul obtinut il amestecam cu frisca mixata si gelatina hidratata inainte in apa rece 10 minute, apoi topita la microunde sau la bain-marie (fara sa fiarba).

Amestecam bine pentru omogenizarea compozitiei si asamblam tortul in forma in care am copt blatul.

Asezam o jumatate din blat, punem un sfert din mousse sau chiar jumatate si asezam bucatile de capsune din loc in loc.

 

Completam cu restul  de mousse si cealalta parte de blat. Punem tortul la rece pentru cateva ore pana se intareste crema, apoi il putem decora.

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida la baie de abur amestecand continuu. Glazuram toata suprafata tortului. Marginile le acoperim cu migdale macinate iar pe suprafata punem capsunile scufundate in ciocolata alba topita.
Il punem iar la rece o ora, doua si apoi putem servi un delicios tort cu mousse de capsune si ciocolata .
Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version