Site icon Rețete Fel de Fel

Tort Diplomat cu amaretti și fructe de pădure

Tort Diplomat cu amaretti și fructe de pădure, decorat cu frunze de mentă, secționat pe platou și o porție pe farfurie, alături de o cană cu cafea

Tortul diplomat cu amaretti și fructe de pădure este un desert rafinat, perfect pentru ocazii speciale / Profimedia

Acest tort Diplomat cu amaretti și fructe de pădure este un desert rafinat, perfect pentru ocazii speciale. Este un desert care impresionează atât prin aspect, cât și prin savoare!

Tortul Diplomat este un desert clasic cu o istorie îndelungată. Este asociat în special cu bucătăria franceză, deși a devenit popular și în alte țări, inclusiv în România. Istoria acestui tort reflectă influențele culinare ale aristocrației europene și dorința de a crea deserturi elaborate și rafinate.

Numele „Diplomat” sugerează o legătură cu lumea diplomatică, probabil datorită asocierii acestui tort cu ocazii speciale, mese festive și evenimente diplomatice. Este posibil ca tortul să fi fost servit inițial la banchete sau recepții unde erau prezenți diplomați și alte personalități de rang înalt, ceea ce i-a conferit un statut de desert exclusivist.

Tortul Diplomat este apreciat pentru textura sa fină, cremoasă, și pentru combinația de pișcoturi (sau alte tipuri de biscuiți) îmbibate în lichior sau suc de fructe, straturi de cremă diplomat, și uneori fructe. Crema Diplomat este o combinație de cremă de vanilie și frișcă bătută. La acestea se adaugă gelatină pentru a obține o textură stabilă.

Ce conține deliciosul tort Diplomat cu amaretti și fructe de pădure

Tortul Diplomat din rețeta noastră combină textura crocantă și aroma intensă a biscuiților amaretti cu prospețimea fructelor de pădure și crema fină de diplomat.

Crema este preparată prin fierbere din gălbenușuri de ouă, lapte și vanilie. După răcire se combină cu frișcă bătută. Nu lipsește nici gelatina folosită pentru stabilizare și fermitate. Ca și fructe am optat pentru zmeură și afine. Dar pot fi adăugate și altele precum mure, coacăze sau căpșuni.

Frunzele de mentă adăugate ca decor oferă tortului un plus de aromă, dar și un contrast deosebit de culori.

Mai găsiți pe blog și alte variante ale mult adoratului tort Diplomat, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

Vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Diplomat cu amaretti și fructe de pădure.

Exit mobile version