Site icon Rețete Fel de Fel

Tort Fantezie cu mac și cocos

Tort Fantezie cu mac și cocos

Tortul Fantezie cu mac și cocos merită preparat pentru un eveniment special în familie / Profimedia

Pentru o zi specială petrecută cu familia sau pentru un eveniment remarcabil, merită preparată rețeta de tort Fantezie cu mac și cocos. Chiar dacă este o rețetă mai complexă, pentru că tortul este compus din mai multe straturi, rezultatul final va fi cuceritor și merită tot efortul și timpul alocat.

Torturile sunt cele mai complexe deserturi, dar gustul lor delicios și aspectul elegant merită orice efort. Rețetele sunt foarte versatile. Poți prepara torturi simple, doar dintr-un blat și o cremă. Dar poți face și diferite combinații de blaturi și diferite combinații de creme, pentru gust delicios și aspect spectaculos.

Cea mai populară și poate mai simplă rețetă de tort, este cea de tort cu cremă ganache de ciocolată. Nu avem de preparat decât un blat simplu sau cu cacao, un sirop simplu și o cremă de ciocolată. Opțional putem prepara și o glazură sau oprim din crema de ciocolată, înainte de a o mixa.

Iar dacă doriți o rețetă mai complexă de tort, vă recomandăm de pe blog rețeta de tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango. Este și delicios, dar și spectaculos cu așa combinație de arome, texturi și culori.

Ce conține rețeta de tort Fantezie cu mac și cocos

Pentru tortul de azi vom prepara două blaturi. Un blat mai mare cu mac, pe care îl secționăm în două și un blat cu nucă de cocos. Ca și creme, optăm pentru o cremă de mascarpone aromată cu vanilie, combinată cu un strat de gem de zmeură.

Preparăm și un sirop simplu pentru blaturi, iar pentru decor, secționăm din blaturi partea neuniformă, pe care o transformăm în biluțe cu unt și alte ingrediente.

Este o rețetă de tort care necesită mai mult timp pentru prepararea elementelor care îl compun.

O altă rețetă de tort mai simplă, pe care v-o recomand, este cea de tort Sacher. Este rețeta celui mai îndrăgit tort vienez.

Dar găsiți pe blog o colecție bogată de rețete pentru torturi simple sau complexe, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Fantezie cu mac și cocos.

Exit mobile version