Site icon Rețete Fel de Fel

Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita

 

Reteta de tort musuroi de cartita este una din preferatele noastre . Este un tort cu banane, budinca de vanilie facuta in casa si blat delicios cu cacao .

Daca va plac dulciurile cu banane ,vi-l recomand ,aroma este minunata iar combinatia este una grozava 🙂 .

Citește și: Mușuroi de cârtiță cu banane. Un tort delicios și spectaculos

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta tort musuroi de cartita:

 

Prima data preparam blatul .Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se deschid la culoare si compozitia se tripleaza .

Este foarte important sa le mixam foarte bine pentru ca nu folosim praf de copt iar aerul incorporat va ajuta blatul sa creasca.

 

Adaugam apoi vanilia si untul topit si racit iar la final incorporam delicat faina cernuta impreuna cu lingura de cacao .

 

Trebuie sa obtinem o compozitie omogena ,fara cocoloase de faina sau cacao .

 

Acoerim cu hartie de copt o forma rotunda cu preti detasabili de 24 cm si turnam aluatul pe care il nivelam bine . Coacem blatul 30-35 de minute la 180-200 °C .Va fi gata repede pentru ca nu este foarte gros,asadar stati cu ochii pe el 🙂 .

Dupa ce s-a copt .lasati-l pe un gratar sa se raceasca.

 

Intre timp preparam siropul amestecand apa cu zaharul si vanilia pe foc pana cand zaharul s-a dizolvat.Nu este necesara fierberea.

Apoi ne ocupam de crema.

Punem gelatina la inmuiat in apa rece.

Intr-o craticioara punem amidonul,un praf de sare,vanilia ,zaharul si turnam laptele in fir amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase .

Punem vasul pe foc si fierbem pana cand se ingroasa ,dupa cateva clocote este gata .O lasam cateva minute sa se mai racoreasca un pic si adaugam gelatina scursa de apa .Lasati din nou la racit si amestecati in ea din cand in cand.

*Daca folositi faina in locul amidonului,fierbeti crema in jur de 5 minute pentru ca faina nu fierbe instantaneu ca si amidonul.

Cand crema este complet rece incorporam  frisca batuta .

Cum se asambleaza tortul

Acum e momentul sa asamblam tortul .Blatul il scobim astfel incat sa incapa perfect bananele taiate in jumatate pe lungime .

Dupa ce am golit interiorul il siropam ,apoi asezam jumatatile de banane stropite bine cu zeama de lamaie ,astfel impiedicam oxidarea bananelor .

Acoperim cu crema si decoram cu resturile de blat faramitate .

 

Acoperiti tortul cu folie alimentara si puneti-l la frigider cateva ore sau chiar peste noapte .Eu il las peste noapte pentru ca se intrepatrund aromele mai bine ,blatul devine umed iar crema are o consistenta perfecta.

Spor la treaba si pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Exit mobile version