Zilele trecute am primit doua pungi mari de arahide in coaja. Cum nimeni nu se-atinge de ele, am refacut una din prajiturile noastre preferate – prajitura snickers si acest grozav unt de arahide facut in casa.
Este o reteta simpla si usoara, doar ca aveti nevoie de un blender foarte bun. Al meu nu este unul prea stralucit dar si-a facut treaba binisor. Chiar daca nu am obtinut un unt de arahide fin si cremos ca cel din comert. Eu sunt multumita pentru ca stiu ce contine iar gustul este grozav.
Ingrediente:
- 200 g arahide decojite
- 1 lingura ulei de arahide
- 1-2 linguri de miere
- un praf de sare
Mod de preparare pentru reteta de unt de arahide facut in casa:
Decojiti, curatati de pielite arahidele si puneti-le intr-un blender impreuna cu sarea si uleiul. Mixati pana cand compozitia incepe sa se omogenizeze si sa prinda consistenta. La inceput va fi mai greu dar, odata ce arahidele incepe sa-si mai lase din ulei, va merge mult mai usor. La sfarsit adaugati mierea, mai mixati un pic si untul de arahide este gata.
Transferati untul de arahide obtinut intr-un borcan si pastrati-l la rece. Mancati-l dupa bunul plac sau folositi-l in dulciurile preferate.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.