Site icon Rețete Fel de Fel

Urzici cu orez servite cu mamaliguta

Urzici cu orez

În fiecare an mergem la cules de urzici și prima mâncare pe care o facem este  mâncarea de urzici cu orez. Ne place tare mult, este ușoară și merge minunat cu mămăliguță.

Urzicile sunt incluse la categoria plantelor medicinale cu multe beneficii pentru organism. Au un conținut ridicat de vitamina A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de urzici:

  • întărește sistemul imunitar;
  • îmbunătățește sistemul digestiv, urzicile efect laxativ și diuretic;
  • îmbunătățește activitatea cardiacă și reduce tensiunea arterială;
  • ameliorează rinita alergică;
  • reglează nivelul zahărului din sânge;
  • ajută la combaterea anemiei, etc.

 

Din categoria rețetelor cu urzici mai găsiți pe blog și rețeta de ciorbă de urzici, dar și rețeta de ciorbă de urzici cu spanac.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Ingrediente:

 

  • 350 gr de urzici
  • 150 gr de orez
  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri de ulei
  • 3-4 linguri de pasta de rosii
  • sare

Mod de preparare pentru reteta urzici cu orez:

 

Urzicile le spalam bine in doua trei ape si le punem la scurs. Intr-o oala punem la fiert 3-4 litri de apa si cand aceasta a inceput sa fiarba punem urzicile la fiert. Intre timp,intr-o cratita punem uleiul, adaugam ceapa tocata fin si calim 2-3 minute la foc mic, adaugam si orezul si amestecam continuu pana devine transparent.

Preparare urzici

In acest moment punem urzicile si doua cani si jumatate de zeama din  oala in care au fiert urzicile.

Saram dupa gust si lasam la foc moderat pana ce orezul este fiert. Pasta de rosii o adaugam si pe ea  inainte cu 5 minute de a stinge focul.

Servim mancarea de urzici cu orez alaturi de mamaliguta.

Spor la treaba si pofta buna!

Urzici cu orez
Exit mobile version