Site icon Rețete Fel de Fel

Varza de bruxelles murata. Reteta simpla

Am cumparat varzutele astea cu gandul sa fac din ele o supa si o portie de gratin dar mi-am adus aminte ca le-am vazut la Adinuta-Cat’s Kitchen,murate. Reteta de varza de Bruxelles murata este simpla,ca la orice muratura otetul,sarea si condimentele clasice sunt de baza,dar rezultatul este absolut minunat,atat ca gust dar si ca aspect.

Ingrediente:

 

  • 1 kg varza de Bruxelles
  • 600 ml apa
  • 200 ml otet
  • 2 lingurite cu varf de sare grunjoasa neiodata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 4 frunze de dafin
  • flori uscate de marar

 

Mod de preparare pentru reteta de varza de Bruxelles murata:

 

Spalam varzutele de Bruxelles si le curatam de frunzele exterioare,apoi le asezam in borcane,alternand cu flori de marar uscat si cate doua foi de dafin pentru fiecare borcan in parte.

Eu am dublat cantitatea de varza data si am folosit un borcan de 900 de ml si unul de 500 ml.

Intr-un vas ,pe foc,punem apa cu otetul si restul ingredientelor,amestecam sa se topeasca sarea si zaharul,dam doua-trei clocote si stingem focul.

Dupa 10 minute,cand s-a mai racorit un pic,turnam in borcane, punem capacul si cand s-au racit complet le depozitam in camara.

Spor la treaba si pofa buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version