De cum s-a făcut varza în grădină am poftit la o Rețetă de Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță.
Și pentru că în această perioadă și mărarul a ajuns la maturitate, am optat pentru a adăuga și lujeri de mărar cu măciulii( flori cu semințe). Dau aceștia o aromă demențială preparatelor, mai ales dacă sunt și uscați. Se adaugă așa întregi doar pentru a-și lăsa savoarea și se îndepărtează, ca și foile de dafin, de altfel.
Știți că foile de dafin cu cât sunt fierte mai mult cu atât gustul va fi mai amar. La lujerii de mărar cu floare nu este același lucru, dar aromatizează puternic preparatele.
Foarte gustoasă varza nouă, varza de vară! Noi, după ce tocăm varza, mâncăm cotoarele pentru că sunt gustoase și hrănitoare.
Ne mai place în mod deosebit și Salata de varză albă, simplă, sau Salată de varză cu morcov și sfeclă.
Vedeți și: Rețeta de varză cu cârnați la cuptor
De data aceasta am preparat rețeta de varză nouă cu costiță și mărar pe aragaz. Fiind crudă, a fiert imediat, mai greu a fiert costița afumată.
* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook
* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel
Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.