Site icon Rețete Fel de Fel

Vinete chinezesti cu sos de usturoi

Vinete chinezesti cu sos de usturoi

 

Vinete chinezesti cu sos de usturoi, o mancare extrem de rapida si delicioasa pe care o fac mai toata vara cand nu am mult timp de gatit la dispozitie .Vinetele sunt delicioase gatite asa , sosul de soia le da un gust foarte bun iar alaturi de un bol de orez fiert sunt grozave .

Multumesc pentru reteta ,Cristina!

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de Vinete chinezesti cu sos de usturoi:

 

Spalati si curatati vinetele ,apoi taiatile cuburi sau bastonase .Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-un wok si caliti-le pana incep sa se inmoaie si sa se rumeneasca usor .Scuturati tigaia din cand in cand sau amestecati delicat cu o spatula .

Turnati apa ,fulgii de ardei (sau ardeiul iute curatat de seminte , nervuri si tocat fin ) ,usturoiul taiat felii .Lasati sa fiarba pana cand lichidul este absorbit aproape jumatate .

Intr-un bol mic amestecati sosul de soia ,cel de peste (daca il aveti ) si amidonul .

Turnati peste vinete si lasti sa fiarba la foc mic pana se ingroasa sosul .

 

Mancati vinetele calde , decorate cu cozi de ceapa verde tocate si  garnitura de orez fiert.

Spor la treaba si pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version