Pentru ca suntem in plin sezon al vinetelor, va propun o simpla și delicioasa reteta Vinete cu branza la cuptor. Am redescoperit reteta asta si mi-am adus amine cat de buna era. Si cum aveam la indemana toate ingredientele m-am pus imediat pe treaba, bineinteles cu modificarile de rigoare si iata ce a iesit!
Ingrediente pentru reteta vinete cu branza la cuptor:
- 4 vinete
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras
- 400 gr rosii din conserva
- 5 catei de usturoi
- 200 gr de branza brie(sau cascaval)
- 150 gr de mozzarella
- 5-6 linguri de ulei de masline
- sare,piper
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Vinetele le taiem felii, nu prea groase (cam jumatate de cm) si le frigem pe gratar cate 3-4 minute pe parte. Intr-o tigaie mare incalzim uleiul, adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt calim cateva minute, punem apoi si rosiile din conserva si mai fierbem un pic, saram, piperam si dupa ce stingem focul punem si patrunjelul tocat.
Ungem o tava cu ulei si punem un rand de vinete, cateva linguri din compozitia facuta inainte, felii de usturoi si cubulete, felii din brie si mozzarella. Acoperim cu vinete, iar cateva linguri din compozitia cu rosii, usturoi feliat, branza s.a.m.d….pana terminam toate ingredientele. Adaugam si un pahar de apa si punem la cuptorul incalzit inainte in jur de 40 de minute.
Cand a scazut tot lichidul mancarica este gata. Lasam sa se racoreasca cateva minute (nu puneti in farfurii imediat ca si mine:)) si servim.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.