Site icon Rețete Fel de Fel

Zarzavat pentru ciorbe

 

Zarzavat pentru ciorbe , inca o reteta de conserva pe care am mostenit-o de la mama si care este foarte utila pe timpul iernii .Se prepara foarte usor si este de mare ajutor cand suntem in criza de timp ,si-n plus in perioada asta ,legumele si radacinoasele sunt din belsug in toate pietele .

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta zarzavat pentru ciorbe:

 

Spalam si curatam legumele si radacinoasele.Rosiile,ardeii si frunzele de telina le tocam de marimea dorita iar radacinoasele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari .Le punem intr-un vas mare si adaugam si sarea.

*Eu nu gasesc aici radacina de pastarnac si patrunjel ,dar ,daca aveti de unde lua ,puneti-le ,vor da un gust minunat ciorbelor .

Amestecam bine si lasam deoparte jumatate de ora sa-si lase zeama .

 

Intre timp pregatim borcane spalate si sterilizate.

Un articol complet despre cum se sterilizeaza borcanele pentru conserve puteti citi aici (click ) .

Umplem borcanele cu zarzavat si cateva linguri din zeama lasata si apasam bine .

 

Infiletam capacele si punem borcanele intr-o oala mare pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie .Umplem oala cu apa pana la capacele borcanelor si fierbem 25-30 de minute la foc mic-mediu ,din momentul in care a dat in clocot.

Dupa racire ,etichetam borcanele si le depozitam in camara .

Spor la treaba si pofta buna !

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version