Cum se face blatul pentru pizza stie probabil toata lumea .Nu este nimic complicat , dimpotriva ,daca ati facut vreodata o paine de casa atunci va pricepeti sa faceti si un aluat pentru pizza .
Eu fac reteta asta intodeauna pentru ca este cea care ma multumeste pe deplin.Blatul iese moale si crocant pe margini iar dupa racire nu devine tare si gumos .
Ingrediente:
- Aluat pentru doua blaturi mari cu diametrul de 34-35 cm
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
- 300 ml apa calda
Mod de preparare pentru aluat pentru pizza:
Cum impartim aluatul
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.