Site icon Rețete Fel de Fel

Amandine. Reteta celor mai indragite prajituri

Amandine, prajiturile noastre preferate, insiropate, cremoase si absolut delicioase, o reteta pe care o preparam destul de des inainte.

Reteta nu este deloc complicata, urmarind cativa pasi obtinem o prajitura grozava, ciocolatoasa, pe placul tuturor.

Ingrediente:

 

  • Blat
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • un praf de sare
  • 40 ml ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 130 gr de faina
  • Crema
  •  3 oua
  • 150 g zahar
  •  2 linguri de cacao
  • 250 de g unt
  •  o esenta de rom
  • Sirop
  • 350 ml apa
  • 150 g  zahar
  • o esenta de rom
  • Glazura
  • 100 g zahar
  • 100 g apa
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 g unt

 

Mod de preparare pentru reteta de amandine:

Separam ouale. Albusurile se amesteca cu un praf de sare si se bat spuma, iar spre final adaugam si zaharul putin cate putin mixand continuu. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam la albusuri incorporandu-le usor cu o spatula sau lingura de lemn.
Punem si faina amestecata cu cacaoa si cernute. Amestecam de jos in sus cu miscari usoare pana ce incorporam toata faina.
Punem compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt (22 x 30) si coacem 35-40 de minute la foc mediu. Cand este gata il lasam sa se raceasca si il taiem in doua.
Cat se raceste blatul pregatim crema.
Ouale se bat cu zaharul la baie de abur, amestecand continuu  pana se ingroasa, trebuie sa aiba consistenta unei smantani (nu lasati prea mult pentru ca se vor face omleta :)). Lasam sa se raceasca 10 minute si adaugam cele 2 linguri de cacao, esenta de rom si la final untul mixat spuma.

Siropul : topim zaharul cu atentie sa nu-l ardem tare, adaugam apa calda si fierbem pana ce zaharul e topit. Cand e rece punem esenta de rom.

Glazura se prepara astfel .
Punem pe foc apa cu zaharul si fierbem 3-4 minute pana obtinem un sirop. Adaugam ciocolata si untul, amestecam foarte bine sa se omogenizeze si glazura este gata .

Cum asamblam prajitura amandine

Asamblam prajitura: asezam intr-o tava mai mare primul blat si-l insiropam, intindem crema (din care punem deoparte 3-4 linguri pentru decor), nivelam bine, punem deasupra si al doilea blat, il insiropam si pe el. Taiem prajitura in patratele si le departam unele de altele pentru a le putea glazura individual.
Turnam cu lingura glazura pe fiecare ,avand grija sa acoperim cat de cat toate laturile .
Daca doriti amandinele glazurate cu fondant ca la cofetarie, aveti reteta aici .
Decoram cu cate o rozeta facuta din crema oprita si pastram prajiturile la rece cateva ore. Prajitura amandine a iesit excelenta!
Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version