FONDANT – Glazura fondanta

17

Astazi v-am adus o reteta simpla de fondant . Este vorba despre fondant pentru amandine ,eclere ,bomboane si alte prajiturele pe care doriti sa le glazurati si nu despre pasta de zahar .
Glazura fondanta se prepara din apa si zahar ,din care se face un sirop si apoi se adauga miere sau glucoza .

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • 170 ml apa
  • 3 linguri de miere (sau glucoza )
  • cacao ,coloranti

Intr-o craticioara punem zaharul si apa,apoi o asezam la foc mic si lasam sa fiarba ,timp in care curatam peretii vasului cu o pensula uda si adunam cu o lingura spuma care se formeaza.
Dupa cateva minute ,masuram temperatura ,trebuie sa aiba in jur de 110-112 °C.Daca nu aveti un termometru ,incercati proba firului.Luati intre doua degete dupa lingura cu care ati amestecat in sirop si departati degetele. Compozitia trebuie sa formeze un fir de 1,5 -2 cm care sa nu se rupa .
In acest moment adaugati si cele 3 linguri de miere,mai dati cateva clocote si stingeti focul.
Transferati imediat compozitia intr-un bol pe care l-ati tinut la frigider sau congelator si amestecati cu o lingura pana se mai raceste ,sa devina usor calduta.Acum e momentul sa mixati (cu un mixer de mana ) pana ce compozitia se albeste si devine consistenta.
Pentru glazurarea amandinelor si eclerelor de exemplu ,adaugati doua linguri  cu varf de cacao si amestecati pana se omogenizeaza.
Pentru ca fondantul se intareaste,cand vreti sa-l folositi pentru decor ,puneti-l la baie de abur pana se inmoaie .Nu trebuie sa fiarba din nou ,pentru ca va crapa dupa ce se usuca.
De data asta eu l-am impartit in jumatate si ,un bol l-am amestecat cu cateva picaturi de colorant rosu si unul cu o lingura de cacao.Se pastreaza la frigider.
Va doresc spor si multa inspiratie!
eclere-2B012

Comentează folosind contul de Facebook

22 comentarii la “FONDANT – Glazura fondanta”

  1. S-a omis sa se spuna ca in timpul fierberii peretii vasului se șterg cu o pensula înmuiată in apa rece, pentru a evita zaharisirea siropului.

    1. Nu s-a omis,scrie asta in reteta „Intr-o craticioara punem zaharul si apa,apoi o asezam la foc mic si lasam sa fiarba ,timp in care curatam peretii vasului cu o pensula uda si adunam cu o lingura spuma care se formeaza.” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *