Site icon Rețete Fel de Fel

Amaretti cu mascarpone si cocos

Aceste prajiturele din amaretti cu mascarpone si cocos sunt foarte, foarte simplu de facut, nu necesita cuptor, iar combinatia este una deosebita.
Si, avand in vedere ca se apropie sarbatorile de iarna,sunt convinsa ca o sa le gasiti un loc potrivit printre alte bunatati pregatite de manutele voastre.

Ingrediente

  • 350 g amaretti
  • 350 g mascarpone
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 lingurita de pudra /extract  sau esenta de vanilie
  • 150 ml cafea tare
  • 120 g cocos deshidratat (fulgisori)

 

Mod de preparare pentru reteta amaretti cu mascarpone si cocos

Prima data preparam cafeaua si-o lasam sa se raceasca.
Intr-un bol amestecam mascarponele cu mierea si vanilia.
Apoi,pe fiecare amaretto punem cate o lingurita din compozitia de mascarpone si apoi lipim alt biscuite.
Fiecare prajiturica astfel formata o scufundam rapid in cafea .
Si apoi o tavalim prin cocos.
Continuam astfel pana terminam toti amaretti si crema de mascarpone.Obtinem in jur de 50 de prajiturele pe care trebuie sa le pastram cateva ore la rece,dupa care putem servi .
Spor la treaba si pofta buna!
  • Puteti inlocui mascarponele cu nutella sau o crema din mascarpone si ciocolata topita.
  • Daca nu va place ciocolata puteti umple cu un gem sau o marmelada consistenta.
  • In locul cocosului merge cacaoa sau nuci macinate foarte fin.

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version