AMARETTI CU MASCARPONE SI COCOS
Aceste prajiturele din amaretti (pricomigdale ) cu mascarpone si cocos sunt foarte,foarte simplu de facut,nu necesita cuptor,iar combinatia este una deosebita.
Si, avand in vedere ca se apropie sarbatorile de iarna,sunt convinsa ca o sa le gasiti un loc potrivit printre alte bunatati pregatite de manutele voastre.
Ingrediente
- 350 g amaretti
- 350 g mascarpone
- 1 lingura de miere
- 1/2 lingurita de pudra /extract sau esenta de vanilie
- 150 ml cafea tare
- 120 g cocos deshidratat (fulgisori)
Mod de preparare amaretti cu mascarpone si cocos
Prima data preparam cafeaua si-o lasam sa se raceasca.
Intr-un bol amestecam mascarponele cu mierea si vanilia.
Apoi,pe fiecare amaretto punem cate o lingurita din compozitia de mascarpone si apoi lipim alt biscuite.
Fiecare prajiturica astfel formata o scufundam rapid in cafea .
Si apoi o tavalim prin cocos.
Continuam astfel pana terminam toti amaretti si crema de mascarpone.Obtinem in jur de 50 de prajiturele pe care trebuie sa le pastram cateva ore la rece,dupa care putem servi .Pofta buna!
- Puteti inlocui mascarponele cu nutella sau o crema din mascarpone si ciocolata topita.
- Daca nu va place ciocolata puteti umple cu un gem sau o marmelada consistenta.
- In locul cocosului merge cacaoa sau nuci macinate foarte fin.
Ce delicioasi trebuie sa fie..mmmmm!!!!
Sunt Rocsy,parol ! 🙂
O idee foarte buna pentru un desert rapid!
Da,chiar este rapid si foarte,foarte bun! :*
Simplu si extrem de bun!! O idee super pentru sarbatori 😉
Asa este,ma bucur ca iti place ! :*
Arata incredibil de bine. o sa incerc si eu retete. Multumesc!
Iulia,multumesc.M-as bucura sa revii si sa-mi spui cum ti-au placut prajiturelele! :*
Si biscuitii?
Cand am spus biscuiti m-am referit la amaretti,credeam ca se intelege ! 🙂
Am facut reteta. Musafirii au fost incantati.
Ma bucur foarte mult !
o sa incerc si eu retata, pare interesanta, abia acum am descoperit-o 😀
Am vazut ca sunt fete care stau in strainatate- nu stiu acolo, dar in Rom amaretti se gasesc la Lidl de ex.
Ma bucur mult,sper sa fie pe gustul tau.Multumesc pentru informatie 🙂
Dar nu ati specificat la ce fol cafeaua, se inmoaie biscuitii ?
Este specificat, deasupra fotografiei nr. 4, scrie „Fiecare prajiturica astfel formata o scufundam rapid in cafea” 🙂
Cat zahar pot sa pun in loc de miere?
O lingura de zahar pudra este suficient.