Site icon Rețete Fel de Fel

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan

Borcan cu ardei umpluți, alături de o linguriță albă

Ardeii umpluți cu brânză se pot servi ca aperitiv / Shuttesrstock

Dacă vă plac picanteriile servite pe platoul cu aperitive, încercați și rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză la borcan.

Acest gen de aperitiv provine din zona Mediteranei și se prepară, de obicei cu brânză de capră, sau clasica brânză feta. Rețetele sunt versatile, ardeii pot fi umpluți cruzi, copți sau marinați. Se poate opta pentru ardei iuți, bulgărești, ardei capia sau ardei grași pitici. Noi am ales varianta ardeilor iuți, rotunzi și roșii.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de ardei iuți umpluți cu ton, capere și anșoa. Aici am optat pentru marinarea ardeilor într-o soluție cu oțet, înainte de umplere.

Și tot din categoria rețetelor cu ardei iuți, vă mai recomand de pe blog rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet.

Este o salată nu foarte picantă, dar atât de gustoasă încât se poate mânca simplă, pe pâine. Iar soluția lichidă chiar e bună de întins pâinea în ea. Merge servită alături de o ciorbă, de sarmale, sau inclusă în diverse salate aperitiv.

Cum se prepară rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză la borcan

Pentru rețeta de față nu este necesară marinarea ardeilor înainte de umplere. Doar se curăță bine de semințe și nervuri, apoi se pot umple. Brânza feta o amestecăm cu ierburi aromate și cu usturoi. Este suficient de sărată, deci nu mai necesită adaos de sare.

Ardeii umpluți vor fi conservați în ulei de măsline, aromatizat și acesta cu ierburi. Se lasă la macerat, mai întâi la temperatura camerei, apoi la rece.

Poate vă este de folos și rețeta de ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnă.

Și dacă doriți mai multe rețete cu ardei iuți, găsiți pe blog o întreagă colecție.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.  

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză la borcan.

.

Exit mobile version