Conserve

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan

Dacă vă plac picanteriile servite pe platoul cu aperitive, încercați și rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză la borcan.

Acest gen de aperitiv provine din zona Mediteranei și se prepară, de obicei cu brânză de capră, sau clasica brânză feta. Rețetele sunt versatile, ardeii pot fi umpluți cruzi, copți sau marinați. Se poate opta pentru ardei iuți, bulgărești, ardei capia sau ardei grași pitici. Noi am ales varianta ardeilor iuți, rotunzi și roșii.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de ardei iuți umpluți cu ton, capere și anșoa. Aici am optat pentru marinarea ardeilor într-o soluție cu oțet, înainte de umplere.

Și tot din categoria rețetelor cu ardei iuți, vă mai recomand de pe blog rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet.

Este o salată nu foarte picantă, dar atât de gustoasă încât se poate mânca simplă, pe pâine. Iar soluția lichidă chiar e bună de întins pâinea în ea. Merge servită alături de o ciorbă, de sarmale, sau inclusă în diverse salate aperitiv.

Cum se prepară rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză la borcan

Pentru rețeta de față nu este necesară marinarea ardeilor înainte de umplere. Doar se curăță bine de semințe și nervuri, apoi se pot umple. Brânza feta o amestecăm cu ierburi aromate și cu usturoi. Este suficient de sărată, deci nu mai necesită adaos de sare.

Ardeii umpluți vor fi conservați în ulei de măsline, aromatizat și acesta cu ierburi. Se lasă la macerat, mai întâi la temperatura camerei, apoi la rece.

Poate vă este de folos și rețeta de ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnă.

Și dacă doriți mai multe rețete cu ardei iuți, găsiți pe blog o întreagă colecție.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.  

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ardei iuți umpluți cu brânză la borcan.

.

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol

Gătește Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

30

Borcan cu ardei umpluți, alături de o linguriță albă

Ingrediente

  • 30 ardei iuți roșii, rotunzi
  • 800 gr de  brânză feta
  • 4-5 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • ierburi aromatice

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ardeilor, înarmându-ne cu răbdare dacă dorim să preparăm cât mai mulți. Spălăm ardeii și îi ștergem bine cu prosoape de hârtie, sau îi lăsăm la scurs. Folosind mănuși chirurgicale și mască chirurgicală, tăiem câte un căpăcel de la ardei, cel de la cotor. Apoi, cu o linguriță, răzuim nervurile cu semințe ale ardeilor.

Scuturăm bine ardeii să cadă toate semințele și resturile de la nervuri. Nu îi clătim cu apă, doar îi scuturăm. Îi lăsăm deoparte și ne ocupăm de brânza feta.

Sfărâmăm brânza și o amestecăm cu o linguriță de ierburi aromatice. Adăugăm cățeii de usturoi curățați și tocați mai mărunt. Folosind un blender vertical transformăm brânza într-o pastă fină și aromată.

Cum punem ardei iuți umpluți cu brânză la borcan

Cu ajutorul unei lingurițe umplem ardeii cu aceasta cremă de brânză și îi așezăm în borcane sterilizate. Mai adăugăm și ierburi aromate și rondele de usturoi.

Încălzim uleiul de măsline, dar nu îl lăsăm să atingă punctul de fierbere. Îl turnăm peste ardeii umpluți cu brânză din borcane.

Închidem borcanele cu capacele și lăsăm ardeii umpluți cu brânză la macerat pentru 5-7 zile. Apoi se pot transfera în frigider, sau în beci, dacă avem.

 

Spor și poftă bună!