Baba ghanoush sau baba ghanouj , binecunoscuta salata de vinete arabeasca din care nu lipseste pasta de susan ,este delicioasa si foarte simplu de facut .
Este una din preferatele mele si o prepar des pe timpul verii ,de multe ori cu tahini facut in casa .
Daca n-ati incercat-o pana acum ,v-o recomand ,cu lipie si rosii este un adevarat rasfat 🙂 .
Ingrediente
- 3 vinete
- 3 linguri de tahini (pasta de susan )
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- patrunjel sau menta (optional )
Mod de preparare pentru reteta Baba ghanoush:
Coacem vinetele ,le curatam si le tocam marunt .
Transferati-le intr-un bol,adaugati pasta de susan,uleiul de masline ,zeama de lamaie ,usturoiul pisat ,sare si piper .
Amestecati bine pentru a omogeniza salata si puneti-o la rece .
Pentru un plus de gust puteti adauga si 2-3 linguri de iaurt gras , patrunjel sau menta .
Mancati salata cu lipii si rosii . Baba ghanoush a iesit minunata!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.