Site icon Rețete Fel de Fel

Blat de tort zebrat. Reteta delicioasa

 

Blat de tort zebrat, un blat dens ,gustos si aratos .Pentru   culori am folosit cacao si turmeric pentru a evita colorantii iar pentru a treia parte seminte de mac.

Se poate felia in doua sau trei foi ,se poate insiropa si umple cu crema preferata. Felia tortului are un aspect frumos si va recomand sa-l incercati.

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de blat de tort zebrat:

 

Intr-un bol mixam  ouale impreuna cu sarea ,zaharul si esenta pana cand compozitia devine cremoasa,deschisa la culoare si se dubleaza.Adaugam uleiul in fir ,la fel si laptele,mixand continuu iar la final incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Impartim compozitia in trei boluri egale si ,intr-unul punem cacaoa ,in urmatorul turmericul sau colorantul si in ultimul macul.Amestecam sa se omogenizeze bine fiecare compozitie.
Acoperim o forma de tort de 24 cm diametru cu hartie de copt sau o ungem cu unt si o tapetam cu faina.Incepem sa punem in mijlocul ei din fiecare compozitie cate un polonic mediu din fiecare compozitie in ordinea cacao ,mac si turmeric.
Coacem blatul 40-50 de minute la 180 °C.
Dupa ce s-a racit complet il putem taia ,intai scoatem varful format,apoi il impartim in doua sau trei foi.
Aici (click ) l-am siropat cu lapte vanilat si l-am umplut cu ganaghe de ciocolata alba.
Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version