Site icon Rețete Fel de Fel

Borș de miel. Rețeta bunicii

Porție de borș de miel în bol negru

În timpul servirii servirii se mai adaugă pătrunjel verde și cozi de ceapă verde / Shutterstock

Atunci când te obișnuiești cu gustul unor mâncăruri de mic copil și mai ales dacă îți și plac, preiei cu drag rețetele și le transmiți mai departe copiilor și nepoților. Așa am făcut și noi cu rețeta bunicii de borș de miel, rețetă tradițională pentru masa de Paște.

Era pe atunci una dintre cele mai bune mâncăruri de la masă. Gustul acrișor al borșului de miel îți tăia greața după ce devorai câteva ouă roșii servite cu felii de cozonac. Când eram copii și mâncam de post în ultima săptămână, înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, după împărtășanie devoram 3-4 ouă roșii cu 3-4 felii de cozonac, pentru că le primeam la ușa bisericii. Nu ne picau deloc bine, dar ne plăceau. Altceva nu ne mai trebuia până la masa de prânz când intervenea borșul de miel.

Citește și: Borș tradițional de miel. Rețetă pentru masa de Paște

Rețetele de ciorbă de miel se pot prepara în diferite moduri, ca orice ciorbă cu carne, de altfel. Chiar și borșul de miel se prepară diferit, în funcție de zonele țării. În Moldova se drege cu smântână și gălbenuș de ou. La noi, în zona de sud a țării, nu prea predomină smântâna în mâncăruri. Mai degrabă gospodinele folosesc iaurt sau lapte bătut. La noi borșul de miel se servește simplu, cu ardei iute, și cu 2-3 fire de ceapă verde.

Citește și: Secretul celei mai bune ciorbe de miel. Rețeta tradițională

Ce conține rețeta bunicii de borș de miel

Pentru un gust desăvârșit al ciorbei de miel, bunica punea acolo toată carnea cu oase din care nu se face friptură. Punea gâtul, capul, punea pulpele inferioare și spată. Mai adăuga și resturile îndepărtate de pe carnea de friptură, adică tendoanele. Punea o ceapă, un morcov, 1-2 cartofi și un ardei roșu ca legume proaspete. Apoi adăuga un borcan mare de zarzavat pentru ciorbe, preparat în casă. Conținea acel borcan toate rădăcinoasele din grădină, sau din piață.

Vedeți aici cum se prepară zarzavat pentru ciorbe!

Spre final de fierbere adăuga borșul fierbinte și multă verdeață. Punea și leuștean și pătrunjel, dar și mărar. Cum să nu iasă delicios borșul de miel la așa bogăție de ingrediente!

Dacă și voi obișnuiți să serviți preparate cu carne de miel de sărbători, vă invit pe blog să descoperiți mai multe rețete. Găsiți rețete de friptură, de drob, dar și rețete cu carne tocată.

* Iar dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemeni ne găsiți și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta bunicii de borș de miel.

Exit mobile version