In week-end am avut pofta de bibilit aluaturi si am refacut aceste branzoaice trandafir .
Mi-era dor de gustul lor minunat, de pufosenia aluatului si cremozitatea umpluturii.
Iar la final, ploaia de zahar pudra cu vanilie le-a aromat si mai mult ,incat nu m-am putut opri doar la o bucata .
Ingrediente:
- 500-550 g faina
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata )
- un varf de lingurita de sare
- 80 g zahar
- doua oua
- 60 g unt
- 180 ml lapte
- 1/2 lingurita coaja de lamaie si portocala (sau pudra de coaja de portocala )
- 450 g ricotta (urda sau branza dulce de vaci )
- 130 g zahar
- doua oua mici
- un praf de sare
- o esenta de vanilie
- un ou pentru uns si zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare pentru reteta de branzoaice trandafir:
*Daca folositi o ricotta umeda puneti-o intr-o sita la scurs pana in momentul folosirii .
Intr-un vas cernem faina (doar 500 g ). Facem o gropita in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu putin zahar si lapte cald (din cantitatile date ).
Pana se activeaza drojdia ,batem ouale cu zaharul,sarea , esenta si apoi amestecam cu laptele si untul topit .Turnam compozitia in vasul cu drojdia si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza ingredientele. Apoi incepem sa framantam cu mana ,in jur de 10 minute ,adaugand din restul de faina daca mai este necesar .Eu,de data asta am pus toata faina ramasa (cele 50 g ) dar alta data imi mai ramane din ea,depinde de gradul de absorbtie a fainii ,marimea oualor,etc .
Aluatul obtinut trebuie sa fie potrivit de moale ,elastic si nelipicios .
Lasam vasul acoperit la loc cald pana ce aluatul isi va dubla volumul.
Umplutura o pregatim exact in momentul in care urmeaza sa o folosim amestecand toate ingredientele intr-un bol .Daca este prea subtire mai adaugati o lingura sau doua de gris .
Impartim aluatul in 25 de bilute a cate 40 g /una .Din fiecare biluta formam un disc caruia ii facem 6 taieturi ,astfel incat sa obtinem 6 petale. Punem in mijloc cate o lingura din crema de branza. Inchidem trandafirul aducand spre mijloc o petala da,una nu.Apoi le lipim si pe celelalte si gata trandafirul .
Transferam branzoaicele intr-o tava acoperita cu hartie de copt (covoras de silicon in cazul meu ) si le lasam inca vreo 20 de minute la crescut .
Le ungem apoi cu ou batut .
Cum coacem branzoaicele
Coacem branzoaicele 25-30 de minute la 180 – 200 °C pana se rumenesc frumos deasupra.
Cand se racesc le pudram cu zahar praf vanilat .Va asigur ca sunt cele mai bune branzoaice trandafir si va invit sa le incercati.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.