Decorațiuni / Condimente

Pudra de coji de portocale

Desi am tot timpul in frigider coaja rasa lamai sau portocale cu zahar la borcan si de curand am refacut si coji de lamaie confiate , imi place mult si pudra de coji de portocale.

Are o aroma minunata ,se pastreaza bine timp indelungat si se poate folosi la foarte multe dulciuri .

Din pulpa puteti face suc proaspat stors sau un delicios sirop de portocale .

 

Ingrediente:

( pentru 40 g pudra )

  • 5 portocale mari bio

 

Mod de preparare pentru reteta Pudra de coji de portocale:

 

Spalam si stergem portocalele , apoi le curatam coaja cat putem de subtire cu un cutit de legume .
Le intindem pe o tava si le lasam la uscat aproape de o sursa de caldura doua trei zile .
Pudra de coji de portocale
Cand au devenit foarte tari si se rup usor ,puneti-le intr-o rasnita sau robot (blender ) si macinati-le pana obtineti consistenta dorita .Mie imi place pudra nu foarte fina ,in prajituri se va mai zari ici colo cate o bucatica de coaja .
Pastrati pudra de coji de portocale intr-un borcan cu capac in loc uscat .Spor la treaba !
Pudra de coji de portocale

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.