PUDRA DE COJI DE PORTOCALE

Desi am tot timpul in frigider coaja rasa lamai sau portocale cu zahar la borcan si de curand am refacut si coji de lamaie confiate , imi place mult si pudra de coji de portocale .Are o aroma minunata ,se pastreaza bine timp indelungat si se poate folosi la foarte multe dulciuri .
Din pulpa puteti face suc proaspat stors sau un delicios sirop de portocale .

Ingrediente :
( pentru 40 g pudra )

  • 5 portocale mari bio
Spalam si stergem portocalele , apoi le curatam coaja cat putem de subtire cu un cutit de legume .
Le intindem pe o tava si le lasam la uscat aproape de o sursa de caldura doua trei zile .
Cand au devenit foarte tari si se rup usor ,puneti-le intr-o rasnita sau robot (blender ) si macinati-le pana obtineti consistenta dorita .Mie imi place pudra nu foarte fina ,in prajituri se va mai zari ici colo cate o bucatica de coaja .
Pastrati pudra de coji de portocale intr-un borcan cu capac in loc uscat .Spor la treaba !

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *