Site icon Rețete Fel de Fel

Briose cu unt de arahide

Mi-era dor de niste briose cu unt de arahide si pentru ca tot a plouat cu galeata si afara s-a racorit simtitor am zis ca e momentul potrivit sa aprind cuptorul. Ideea modelului a venit de la treccia cu nutella, unde exista si un filmulet in care veti putea vedea taietura brioselor in caz ca pozele si explicatiile de aici nu va lamuresc pe deplin.

 

Ingrediente:

aluat :

  • 550-600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 180 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 60 g unt
  • un praf de sare
  • o esenta de rom
umplutura :
  • 200 g unt de arahide
  • 2 linguri de zahar pudra
pentru uns :
  • un ou
  • seminte de susan negru pentru decor

 

Mod de preparare pentru reteta briose cu unt de arahide:

 

Cernem faina (nu toata,doar 550 de g ) intr-un bol ,facem o gropita in mijlocul, punem drojdia amestecata cu o lingura de zahar si 3-4 linguri de lapte cald (din cantitatile date ) si-o lasam pana apar bule deasupra. Separat incalzim laptele, topim untul si batem ouale cu zaharul si le amestecam, adaugand esenta si sarea.
Framantam timp de 10-15 minute pana obtinem un aluat moale, elastic si omogen,adaugand si restul de faina numai daca este nevoie.Apoi acoperim bolul si lasam sa creasca aluatul pana isi dubleaza volumul.
Pregatim si umputura amestecand bine untul de arahide cu zaharul pudra.

Cand a crescut impartim aluatul in doua parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul intr-un drptunghi de 25×50 pe care-l ungem cu jumatate din umplutura si-l rulam pe lungime.

Ruloul obtinut il taiem in 5 parti egale,de 10 cm fiecare. Fiecarui rulou ii facem 5 taieturi cu foarfeca si asezam bucatile obtinute de-o parte si de alta.

Le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt si le lasam sa creasca iar in jur de 15-20 de minute.Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu ou batut si deasupra presaram susan negru.

Coacem briosele cu unt de arahide timp de 25-30 de minute la 220 °C, pana se rumenesc frumos deasupra.Pofta buna!

Note :
  • Umputura poate fi inlocuita cu nutella, magiun de prune amestecat cu nuci macinate, marmelade sau alte gemuri consistente.
  • Semintele negre de susan le puteti inlocui si cu cele albe,mac,in sau ce vreti voi.

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version