MAGIUN DE PRUNE

magiun de prune

Dintre toate consevele de prune ,preferatul meu este magiunul.Reteta de magiun de prune pe care o fac eu nu este cea originala ,fara zahar ci varianta mea,pe care o fac de ani de zile.
Cantitatea de zahar poate varia foarte mult ,in functie de dulceata pe care o au fructele.Daca aveti prune extrem de coapte si dulci,puteti incerca sa faceti magiunul fara zahar,pentru ca ,daca il fierbeti atat cat trebuie veti obtine un magiun adevarat pe care sa-l folositi la cornulete cu untura ,cornulete cu gem si nuci  sau multe alte prajituri.

Ingrediente

  • 3 kg de prune
  • 500-700 g zahar

 

Mod de preparare magiun de prune

Spalati prunele,scoateti-le samburii si puneti-le intr-o oala adanca ,de preferat cu fund dublu.Puneti si cantitatea minima de zahar (sau deloc ) ,amestecati cat sa-si lase suc suficient si puneti la fiert magiunul.
La mine a durat fierberea 4 ore,timp in care am amestecat mereu  si,pentru ca nu erau foarte dulci am gustat tot timul din magiun si am adaugat zahar dupa gust,cat sa fie dulce-acrisor.
Dupa ce a fiert si a capatat gustul si consistenta dorita ,am pus magiunul in borcane sterilizate,am pus capacele si le-am pastrat sub o patura pana a doua zi,cu capacul in jos (la dunst uscat ).
Cand s-au racit complet,le-am etichetat si le-am depozitat in camara.Pofta buna !
magiun de prune
magiun de prune
magiun de prune

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “MAGIUN DE PRUNE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *