Budinca de lapte sau „Malabi” dupa numele ei oriental, se prepara din lapte, smantana, apa de trandafiri sau apa de flori de portocal, amidon sau faina de orez si servita cu diferite siropuri, fructe si fistic.
Imi plac foarte mult deserturile simple, rapide si delicioase. Asadar, cand am vazut minunatia asta la Furnicuta Boscodina am decis s-o testez imediat, chiar daca nu aveam la indemana toate ingredientele folosite de ea.
Daca va tenteaza si pe voi, incercati-o neaparat, este un desert fin si are un gust minunat.
Ingrediente:
- 250 ml lapte
- 250 ml smantana pentru frisca (sau tot lapte)
- 2 linguri amidon de porumb (sau faina de orez)
- 4 linguri cu varf de zahar
- 1/2 lingurita apa de trandafiri (sau apa de flori de portocal)
Mod de preparare pentru reteta de Budinca de lapte:
Pentru servit: la alegere, diferite siropuri, fructe, fistic, nuci, migdale macinate… (noi am servit cu miere si fistic)
Intr-o craticioara punem amidonul, zaharul si apa de trandafiri (portocal) si adaugam laptele amestecat cu smantana, amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand capata o consistenta densa, nu foarte groasa.
Turnam in cupe (4) si lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem cupele la rece o ora, doua. Inainte de servire decoram cu fistic macinat si miere, in cazul meu :).
Absolut divina. Spor la treaba si pofta buna!
Multumesc Furnicuta!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.