BUDINCA DE LAPTE

Imi plac foarte mult deserturile simple,rapide si delicioase.Asadar, cand am vazut minunatia asta la Furnicuta Boscodina am decis s-o testez imediat,chiar daca nu aveam la indemana toate  ingredientele folosite de ea.Budinca de lapte sau „Malabi” dupa numele ei oriental,se prepara din lapte,smantana,apa de trandafiri sau apa de flori de portocal ,amidon sau faina de orez si servita cu diferite siropuri ,fructe si fistic.
Daca va tenteaza si pe voi,incercati-o neaparat,este  un desert fin  si are un gust minunat.

Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca(sau tot lapte)
  • 2 linguri amidon de porumb(sau faina de orez)
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 1/2 lingurita apa de trandafiri(sau apa de flori de portocal)

Pentru servit:la alegere,diferite siropuri,fructe,fistic,nuci ,migdale macinate…(noi am servit cu miere si fistic)
Intr-o craticioara punem amidonul,zaharul si apa de trandafiri(portocal) si adaugam laptele amestecat cu smantana ,amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand capata o consistenta densa,nu foarte groasa.

Turnam in cupe(4) si lasam sa se raceasca la temperatura camerei,apoi punem cupele la rece o ora,doua.Inainte de servire decoram cu fistic macinat si miere,in cazul meu :).
Absolut divina,pofta buna!
Multumesc Furnicuta!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

45 comentarii la “BUDINCA DE LAPTE”

    1. Daniela m-am gandit la asta dar prefer sa le pastrez pentru la iarna cand imi va fi dor de o smochina dulce!Cu drag,se pare ca am multi oaspeti la desert :D!Pupici si dela mine!

    1. Gratiela apa de trandafiri este obtinuta prin distilarea petalelor de trandafiri.O poti comanda pe site-ul pastai devanilie.ro sau amauzit ca se gaseste si prin supermarketuri ,de ex Cora sau Carefour.Poate gasesti acolo si apa de flori de portocal.

  1. Superba budinca! Si eu am facut cam la fel, doar ca deasupra am pus zahar brun si l-am caramelizat cu arzatorul 😀

    Un La Multi Ani întîrzîiat pentru Deea! Am felicitat-o si la subiectul cu pricina, ce-i drept si acolo cu mare întîrzîiere (sorry), dar cred ca n-ai observat, si nu vreau sa ramîna nefelicitata si de mine! Deci pup-o si din partea mea! Muahh!
    Doamne, ce repede ne cresc fetele!

  2. un desert simplu, usor si dulce, ce iti bucura papilele gustative cu aroma si gustul sau parfumat, sanatos si natural, un deliciu care merita degustat oricand 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare