Dulciuri

BUDINCA DE LAPTE

Imi plac foarte mult deserturile simple,rapide si delicioase.Asadar, cand am vazut minunatia asta la Furnicuta Boscodina am decis s-o testez imediat,chiar daca nu aveam la indemana toate  ingredientele folosite de ea.Budinca de lapte sau „Malabi” dupa numele ei oriental,se prepara din lapte,smantana,apa de trandafiri sau apa de flori de portocal ,amidon sau faina de orez si servita cu diferite siropuri ,fructe si fistic.
Daca va tenteaza si pe voi,incercati-o neaparat,este  un desert fin  si are un gust minunat.

Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca(sau tot lapte)
  • 2 linguri amidon de porumb(sau faina de orez)
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 1/2 lingurita apa de trandafiri(sau apa de flori de portocal)

Pentru servit:la alegere,diferite siropuri,fructe,fistic,nuci ,migdale macinate…(noi am servit cu miere si fistic)
Intr-o craticioara punem amidonul,zaharul si apa de trandafiri(portocal) si adaugam laptele amestecat cu smantana ,amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand capata o consistenta densa,nu foarte groasa.

Turnam in cupe(4) si lasam sa se raceasca la temperatura camerei,apoi punem cupele la rece o ora,doua.Inainte de servire decoram cu fistic macinat si miere,in cazul meu :).
Absolut divina,pofta buna!
Multumesc Furnicuta!