Site icon Rețete Fel de Fel

Budincă din multe legume cu șuncă afumată

Budincă din multe legume cu șuncă afumată în vas de sticlă

Budinca se coace timp mai îndelungat pentru o închegare sigură a compoziției / Shutterstock

Dacă vreți să adunați în același preparat savoarea cât mai multor legume, vă recomandăm o rețetă de budincă din multe legume cu șuncă afumată. Este și gustoasă și hrănitoare, dar și ușor de preparat.

Budincile aperitiv sunt la mare căutare și de sărbători sau la mesele festive. Preparate din ingrediente multicolore vor colora frumos platourile cu aperitive festive. Poți pune într-o budincă aperitiv absolut tot ce dorești: legume, cărnuri, brânzeturi, chiar și ouă fierte.

Un exemplu de budincă mai simplă, dar delicioasă și frumos colorată, îl puteți descoperi în rețeta de budincă aperitiv cu șuncă și ardei. Este pe cât de simplă, pe atât de apreciată de câte ori o preparăm.

Budincile aperitiv sunt aspectuoase mai ales preparate în forme de chec. Vedeți aici o rețetă de chec aperitiv cu spanac și morcovi. Combinația de ingrediente este foarte gustoasă, dar și foarte aspectuoasă. Culoarea morcovilor s-a asortat perfect cu cea a spanacului.

Cum preparăm rețeta de budincă din multe legume cu șuncă afumată

Pentru rețeta de față putem folosi o mulțime din legumele care se găsesc într-un sezon pe piață. Le alegem pe cele mai frumos colorate cum ar fi ardeii roșii și portocalii, broccoli sau alte legume verzi. Mai adăugăm și ciuperci, dar și boabe de porumb dulce. Șunca afumată tăiată în cuburi va completa armonios gustul legumelor. Ca și compoziție lichidă vom amesteca ouă cu smântână și verdeață. Iar ca element de îmbinare folosim cașcaval răzuit.

Nu adăugăm făină de data aceasta. Compoziția se va închega de la amestecul de ouă cu smântână și cașcaval.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete cu combinații deosebite de ingrediente, pentru gustări delicioase. Le descoperiți în secțiunea ”Aperitive”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de budincă din multe legume cu șuncă afumată.

Exit mobile version