Aperitive

Chec aperitiv cu spanac și morcovi

Pentru că ne place spanacul încercăm să-l includem în cât mai multe rețete de preparate culinare. De data aceasta ne-am gândit la o rețetă de chec aperitiv cu spanac și morcovi.

Sunt foarte apreciate aceste aperitive cu legume, sau cu verdețuri. Merită preparate și pentru platourile cu aperitive festive.

Vă mai recomand de pe blog și rețeta de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci. Aceasta are un mare succes, mai ales de sărbători, printre alte aperitive minunate.

Iar o altă rețetă cu spanac, simplă, delicioasă și aspectuoasă este rețeta de ruladă de spanac cu cremă de brânză. Este una dintre cele mai apreciate rețete de aperitiv cu spanac de pe blog.

Ceea ce ne bucură foarte mult este faptul că spanacul se găsește pe piață în toate sezoanele. Noi încercăm să profităm din plin de gustul și proprietățile lui. Îl includem în tot felul de preparate culinare de la aperitive, salate, supe și ciorbe, mâncăruri scăzute. Chiar și băuturi preparăm din spanac.

Vedeți și o rețetă de smoothie de spanac cu banane și ghimbir!

 

Cum se prepară rețeta de chec aperitiv cu spanac și morcovi

Pentru aperitivul de față pregătim un aluat ca de budincă din ouă cu smântână și făină. Spanacul și morcovii se trag la tigaie în puțin ulei pentru a le intensifica aromele. Le adăugăm în aluat după răcire. Se mai poate adăuga și verdeață tocată: pătrunjel, mărar, busuioc, sau ce preferă fiecare. Ca și condimente am adăugat doar piper, dar poate pune fiecare condimentele preferate.

Chiar dacă nu iese pufos ca un chec clasic ci are aspect mai către budincă, gustul este absolut delicios.

Mai găsiți pe blog multe rețete cu spanac de unde vă puteți inspira. Le descoperiți tastând cuvântul ”spanac” în caseta de căutare.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de chec aperitiv cu spanac și morcovi.

 

Trei porții de chec aperitiv cu spanac și morcovi pe o farfurie albă

Gătește Chec aperitiv cu spanac și morcovi

Timp de preparare

40 min

Nivel

ușor

Porții

12

Trei porții de chec aperitiv cu spanac și morcovi pe o farfurie albă

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 30 ml ulei
  • 100 gr smântână
  • 100 gr făină
  • 150 gr spanac
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 praf de piper

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ingredientelor. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoare. Spălăm spanacul îl scurgem bine și îl tocăm franjuri.

Punem uleiul la încins și adăugăm ceapa cu morcovii. Le amestecăm bine pentru a se căli ușor, apoi adăugăm spanacul. Îl mai amestecăm și pe acesta puțin cu ceapa și morcovii și lăsăm ingredientele la răcit.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Spargem ouăle într-un bol și adăugăm sare și piper peste ele. Le amestecăm bine cu telul sau cu un mixer până când devin spumoase. Apoi adăugăm smântâna și omogenizăm bine compoziția. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și încorporăm în aluat, ingredientele din tigaie.

Tapetăm cu hârtie de copt o formă de chec, clasică și punem compoziția pentru chec aperitiv cu spanac și morcovi în ea.

Coacem checul la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute, sau până când se rumenește la suprafață.

Îl lăsăm să se răcească bine înainte de a-l porționa.

Este delicios servit la mic dejun, sau ca gustare în pauza de masă de la serviciu!