Prima reteta din acest an este canarino, o bautura digestiva preparata din coaja de lamaie si frunze de dafin,care va poate fi de folos in aceste zile dupa mese copioase .
Ajuta foarte mult la digestie ,are un gust placut si-o culoare foarte frumoasa .Daca vreti ,puteti indulci infuzia cu o lingurita,doua de miere dar e preferabil s-o beti neindulcita si calda.
Ingrediente:
- 1 lamaie
- 3 frunze de dafin
- apa fiarta
Mod de preparare pentru reteta Canarino, bautura digestiva din coaja de lamaie:
Spalati foarte bine lamaia si curatati-i coaja ,evitand pe cat posibil partea alba .Impartiti coaja in mod egal in 3 cescute de 150 ml in care ati adaugat si cate o frunza de dafin .
Turnati apa fiarta , acoperiti cescutele si lasti sa infuzeze veo 4-5 minute .
Scoateti coaja de lamaie si frunza de dafin ( sau nu 🙂 ) si beti infuzia calda ,cum am mai spus de preferabil neindulcita.
In mai putin de-o ora se simte diferenta ,cel putin la mine functioneaza si e o varianta mult mai sanatoasa 🙂
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.