Acest chec aperitiv l-am facut inainte de a pleca in concediu, cu ingredientele ramase prin frigider si camara. A fost delicios si a disparut imediat de pe farfurie.
Se poate face in multe alte combinatii, in functie de gustul personal sau cu ce aveti la indemana. Este o reteta simpla si gustoasa, perfecta ca aperitiv, fel principal servit alaturi de salata preferata sau de ce nu, la pachetel 🙂 .
Ingrediente:
- 5 oua
- 100 g faina
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de praf de copt
- 2 linguri de ulei
- 150 g branza telemea
- 100 g salam
- 100 g ciuperci din conserva
- 1 ardei gras micut
- 80 g masline
- 1 legatura mica de patrunjel
- un varf de lingurita de piper
- Decor
- 4-5 rosii cherry
- seminte de susan albe si negre
Mod de preparare pentru reteta de chec aperitiv:
Tocati salamul, ardeiul, ciupercile, maslinele si patrunjelul iar branza dati-o pe razatoarea mare sau sfaramitati-o cu mana.
Intr-un bol incapator mixati foarte bine ouale pana cand se tripleaza compozitia. Adaufati faina cernuta impreuna cu praful de copt, sarea, uleiul.
Incorporati ingredientele tocate, telemeaua, piperul si amestecati delicat.
Transferati compozitia intr-o tava de chec acoperita cu hartie de copt, decorati cu feliute de rosii, seminte de susan si coaceti checul 40-45 de minute la 180°C.
Dupa ce s-a copt, lasati-l pe un gratar sa se raceasca si apoi il puteti taia. Mancati-l alaturi de o salata verde sau de legume.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.