Aperitive

CHEC APERITIV

Acest chec aperitiv l-am facut inainte de a pleca in concediu,cu ingredientele ramase prin frgider si camara.A fost delicios si a disparut imediat de pe farfurie.

Se poate face in multe alte cobinatii,in functie de gustul personal sau cu ce aveti la indemana.Este o reteta simpla si gustoasa,perfecta ca aperitiv,fel principal servit alaturi de salata preferata sau de ce nu,la pachetel 🙂 .

chec aperitiv

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 150 g branza telemea
  • 100 g salam
  • 100 g ciuperci din conserva
  • 1 ardei gras micut
  • 80 g masline
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • un varf de lingurita de piper
  • Decor
  • 4-5 rosii cherry
  • seminte de susan albe si negre

 

Mod de preparare chec aperitiv

Tocati salamul,ardeiul,ciupercile ,maslinele si patrunjelul iar branza dati-o pe razatoarea mare sau sfaramitati-o cu mana.

Intr-un bol incapator mixati foarte bine ouale pana cand se tripleaza compozitia.Adaufati faina cernuta impreuna cu praful de copt,sarea,uleiul.

chec aperitiv.jpg2

Incorporati ingredientele tocate ,telemeaua,piperul si amestecati delicat.

chec aperitiv.jpg3

Transferati compozitia intr-o tava de chec acoperita cu hartie de copt,decorati cu feliute de rosii,seminte de susan si coaceti checul 40-45 de minute la 180°C.

chec aperitiv.jpg1

Dupa ce s-a copt,lasati-l pe un gratar sa se raceasca si apoi il puteti taia.Mancati-l alaturi de o salata verde sau de legume.Pofta buna !

chec aperitiv

chec aperitiv