Chec cu ciocolata, un desert simplu si delicios, potrivit oricand langa o ceasca cu lapte, cafea sau ceai. Are o consistenta umeda, densa, un gust divin si este foarte simplu de preparat.
Retetele de chec sunt cele mai simple si usoare retete de dulciuri. Si in plus, reusita lor este sigura, iar ingredientele sunt intotdeauna la indemana.
Ingrediente
- Aluat
- 300 g faina
- 225 g zahar
- 4 oua
- 200 g unt
- 150 g ciocolata amaruie
- 2 linguri de cacao
- 1 lingurita cafea solubila (ness)
- 150 ml lapte
- 1 lingurita de praf de copt
- un praf de sare
- Decor
- 50 g ciocolata amaruie +2 linguri de lapte + 1 lingura de ulei
- 50 g ciocolata alba +2 linguri de lapte +1 lingura de ulei
- bombonele colorate
Mod de preparare pentru reteta de chec cu ciocolata
Obtinem o compozitie consistenta pe care o turnam in doua forme mici de chec (25 x 11 x5 cm ) sau una mai mare de cozonac.
Coacem 30-35 de minute la 180°C, in cazul in care folosim doua forme mici si 40-45 de minute pentru o forma mai mare.
Cand sunt gata le scoatem cu grija pe un gratar si le lasam la racit.
Pentru decor topim in doua vase separate cele doua tipuri de ciocolata, impreuna cu laptele si uleiul apoi decoram checurile dupa imaginatie si presaram deasupra bombonele colorate.
Putem servi cand ciocolata s-a intrit. Delicios, pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.